Over ons


Concerten 

 

Cactus Muziekcentrum vzw is een professioneel muziekcentrum met aandacht voor een grote diversiteit aan mondiale muziekcultuur: van roots, rock, alternative en indie over dub, hiphop en elektronica.

 

Cactus Club is de vaste concertstek waar Cactus Muziekcentrum tijdens het jaar het grootste deel van zijn concertwerking realiseert. Af en toe wijken we ook uit naar de Biekorf of de Ryelandtzaal. Cactus Club heeft een totale capaciteit van max. 650 personen maar voor kleinere concerten bouwen we de zaal om tot een knusse concertclub.

 


 

FESTIVALS

 

Met het Cactusfestival biedt Cactus Muziekcentrum een eigenzinnige antenne op de wijde muziekwereld, met het Minnewaterpark als kruispunt van de meest uiteenlopende muzikale stijlen en culturen.

 

Cactus Muziekcentrum voorziet ook het zomerse stadsfestival Moods! van haar kosmopolitische geest. Muzikale trekvogels uit de meest uiteenlopende windstreken strijken gedurende twee weken neer op verschillende podia in de historische binnenstad.

 

Cactus Muziekcentrum is ook betrokken bij de organisatie van Benenwerk, dat de binnenstad omturnt tot zowat de grootste (gratis!) ballroom van Vlaanderen. Op verschillende podia staan de meest uiteenlopende soorten dansmuziek centraal. Van tango en valse muzette over salsa, fanfare en funk tot hiphop, Brazilian beats of French touch.

 

Met het eigenzinnige More Music! tekenen Cactus Muziekcentrum en Concertgebouw Brugge vanaf 2013 voor een nieuwe coproductie. More Music! is een boeiende ontmoeting op het raakpunt van - op het eerste gehoor - uiteenlopende muzikale werelden. Een gebald en atmosferisch totaalconcept dat de bezoeker meeneemt op een avontuurlijke muzikale trip van singer-songwriters over spoken word-performers tot elektronica of ambitieuze multimediale projecten.