Spinvis nl

do 12.10.2023
staand
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
Spinvis 

Sinds zijn debuut als Spinvis in 2002 bezet Erik de Jong een uniek plekje in de Nederlandstalige pop. Zijn poëtische lo-fi-knip-en-plak-songs, eigenlijk kleine muzikale kortfilms, zijn warm, origineel en vooral instant herkenbaar.

Nochtans vreest Erik de Jong het experiment niet. Als ex-student compositie aan het Conservatorium van Amsterdam kent hij als geen ander de kunst van het songbouwen. Met zijn verhalende teksten en kleurrijke arrangementen balanceert Spinvis steeds stabiel op het dunne koord tussen toegankelijk en verrassend. Zijn succesvolle debuutalbum uit 2002 leek moeilijk op te volgen, maar toch wist hij die kwaliteit te evenaren met de wondermooi-weemoedige platen 'Dagen Van Gras, Dagen Van Stro' (2005), 'Tot Ziens, Justine Keller' (2011), 'Trein Vuur Dageraad' (2017) en 7.6.9.5 (2020). Op 7 april komt er met ‘Be-Bop-A-Lula’ een nieuwe aan.

 

 

Lees verder...

Tijdens het maken van ‘Be-Bop-A-Lula’ maakte Erik de jong elke dag een schilderij. Elke dag een uurtje in de garage. De opdracht was zowel simpel als lastig: Alleen het plezier van het maken doet er toe, het resultaat speelt geen rol. Het betekent niets. Het is Be-Bop-A-Lula.

In het kader van ‘Be-Bop-A-Lula’ tourt SPINVIS met full band langs de beste clubs van de lage landen. Wees er bij wanneer Erik de Jong en trawanten neerstrijken in Brugge, een garantie voor een wondermooie avond.

Erik de Jong: “We zochten een woord dat iets zou zeggen over deze tour. Het gaat over ons. Het gaat over onze tijd. Het gaat over ons leven op een avond in het heelal. Het woord is Be-bop-a-lula.

Wij bevelen u ook graag dit concert aan:
18.10
2023
woensdag
woe
18.10
2023
woe
Isbells
Intieme, melancholische indiefolk van eigen bodem - nieuw album 'Basegemiti'
Isbells
Cactus club
19:30
Loading Ticket Info