© Alex Schuurbiers | Installatie: Martha 't Hooft

Ottla b

vr 07.02.2020
staand

I.s.m. KAAP.

Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
Ottla 

Na Dans Dans en Flying Horseman (en de occasionele solo-uitstap; zie Strand en Transit) is Ottla de nieuwe uitlaatklep voor de onvermoeibare Bert Dockx. Ottla ontstond eind 2017, vanuit Dockx’ drang om terug aan te sluiten bij zijn achtergrond in jazz en improvisatie, en bij de Brusselse underground-scene.

 

Na het samenstellen van een band met een verrassende bezetting bleek al snel dat Ottla meer zou worden dan een vluchtig jazz-uitstapje. Aangevuurd door de chemie die meteen in het repetitielokaal ontstond, maakte Dockx een reeks nieuwe composities, op maat van deze muzikanten. Een jaar lang werd er gerepeteerd, uitgeprobeerd en af en toe opgetreden. Begin 2019 volgde een intensieve Jazzlabtour en meteen daarna dook Ottla de studio in. Op 8 november mogen we daarvan de resultaten verwachten, met een debuutplaat op het Brugse label W.E.R.F. Records.

 

Dockx’ vaste producer/kompaan/soulmate Koen Gisen capteerde Ottla op haar scherpst en zorgde voor een kleurrijke, zinnenprikkelende geluidsmix. Ottla speelt een unieke hybride mix van muziekstijlen; het flowt, groovet, rockt en swingt; schuurt en zalft. Het resultaat is meeslepend, beeldend, lyrisch én verrassend. Vaak speels, soms mysterieus of diep melancholisch, occasioneel brutaal. Bovenal wordt Ottla’s geluid gedefinieerd door het eigenzinnige karakter van elk individueel groepslid en door de spannende wisselwerking tussen de bandleden. Tegelijkertijd draagt het echter ook de onmiskenbare stempel van haar creatieve stuurman. Laat je meevoeren!

 

Bert Dockx: gitaar
Frans Van Isacker: altsax
Thomas Jillings: tenorsax en klarinet
Nicolas Rombouts: contrabas
Yannick Dupont: drums, elektronica
Louis Evrard: drums

<Close Encounters>

Close Encounters tussen Cactus Muziekcentrum en Kaap! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden. Concerten als open ontmoetingen, over de grenzen van genres en stijlen heen, gericht op een publiek met wijdopen oren. De bands die passeren zijn stuk voor stuk eigenzinnige performers die inspiratie halen uit diverse, vaak heel uiteenlopende muzikale bronnen en tradities als jazz, blues en wereldmuziek

Wij bevelen u ook graag deze concerten aan:
25.02
dinsdag
din
25.02
din
A Winged Victory For The Sullen
Masters of atomic-powered silence. New album!
A Winged Victory For The Sullen
Cactus@Stadsschouwburg
20:00
Loading Ticket Info
05.04
zondag
zon
05.04
zon
Lee Ranaldo & Raül Refree
Sonic Youth's soundwizard presents 'Names of North End Women'.
Lee Ranaldo & Raül Refree
Concertgebouw Brugge
20:00
Loading Ticket Info
22.05
vrijdag
vrij
22.05
vrij
Niels Broos & Jamie Peet + Mattias De Craene
<Close Encounters> 
Free thinking jazz. Double bill!
Niels Broos & Jamie Peet + Mattias De Craene
Cactus Club
20:00
Loading Ticket Info