Ghost Woman
Jimmy Diamond

Ghost Woman uk

Jimmy Diamond nl

do 09.03.2023
staand
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
Ghost Woman 

Ghost Woman is het project waaronder multi-instrumentalist Evan Uschenko zijn psychedelisch pareltjes toevertrouwd aan zijn Tascam 388 taperecorder. Op tour als lid van de band van Michael Rault raakte Uschenko geïnspireerd door de bands waarmee hij het podium deelde. De hallucinerende klanken van Nederlander Jacco Gardner, de jams van King Gizzard & The Lizzard Wizard, de groove van Mild High Club: wie het weet hoort ze meteen terug in zijn debuutplaat, die hij eerder dit jaar uitbracht op Full Time Hobby. Met een sound die bengelt tussen 60’s psychrock à la Captain Beefheart, de slacker van Pavement en Kurt Vile en geïnjecteerd met een shot kraut die doet denken aan Beak en Can raakt Ghost Woman een muzikale sweet-spot die je doet meewiegen op z’n lome groove.

 

Op het voor Januari geplande ‘Anne, If’, opnieuw bijna volledige geschreven, ingespeeld en opgenomen door Uschenko zelf, gaat Ghost Woman verder en wordt het geluid verbreedt en uitgediept. Vooruitgeschoven singles ‘Broke’ en ‘The End of The Gun’ tonen meteen het talent van Uschenko om een compacte groove en catchy melodieën te linken aan straffe songs die klinken alsof ze elk moment in de tijd gemaakt kunnen zijn. Live is Ghost Woman geen soloproject, maar een trio met Uschenko’s creatieve en romantische partner Ille Van Dessel (van de Belgische punkband Poolface) op drums en Nick Hay op gitaar. Ghost Woman ging al mee op tour met Brutus, Dry Cleaning en Chad Vangaalen en speelde op het psych festival Levitation France. Breaking Waves!

Jimmy Diamond 

De leden van Jimmy Diamond vormen de Europese linker- en rechterhanden van Tim Showalter’s Strand of Oaks. Als Jimmy Diamond staan ze op eigen benen, maar stroomt er een soortgelijk DNA door de muzikale bloedbanen. In het najaar van 2021 verscheen ‘Common Sense // Commotion’ die de weg baande voor hun eigenzinnige versie van americana-indie-rootsrock. Vergaande plannen voor verdere releases moeten een gevolg gaan krijgen in 2022, waarbij wordt samengewerkt met onder andere Timothy Showalter, producer Kevin Ratterman (My Morning Jacket, Madrugada, Emma Ruth Rundle) en Excelsior Recordings. Fans van Jim James, Ray LaMontagne, Richard Swift zullen de eigenzinnige sound van Jimmy Diamond zeker waarderen.

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor verborgen goodies uit de broeierige onderbuik van de huidige muziekscene. Voor een kleine ticketprijs is Cactus Muziekcentrum je persoonlijke gids langsheen relevante geluiden uit de ondergrond. Noise, shoegaze, postrock en psychedelica, maar evengoed poppy elektronica en intieme singer-songwriting, steeds met een hoog DIY-gehalte. Experimentele nieuwlichters, die ver weg blijven van hypes en trends.

 

Nóg voordeliger met een Cactus Prikkaart waarmee je o.a. gratis naar álle concerten uit deze reeks kan!

 

Wij bevelen u ook graag deze concerten aan:
14.02
2023
dinsdag
din
14.02
2023
din
High Vis + Wrong man
<Breaking Waves> 
Politicaly loaded & emotionally charged punk spawning from the UK hardcore scene
High Vis + Wrong man
Cactus club
20:00
Loading Ticket Info
08.05
2023
maandag
ma
08.05
2023
ma
Uncle Acid & The Deadbeats + Blood Ceremony + Gaupa
Doom infused heavy rock masters
Uncle Acid & The Deadbeats + Blood Ceremony + Gaupa
Cactus club
19:00
Loading Ticket Info