Douglas Firs b

zo 13.03.2022
staand
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren

Conform de beslissingen op het meest recente overlegcomité is een geldig Covid Safe Ticket (CST) en het dragen van een mondmasker verplicht bij alle concerten van Cactus Muziekcentrum.

Meer info vind je hier.

Douglas Firs 

Eind 2020 verraste Gertjan Van Hellemont aka Douglas Firs na enkele jaren stilte met de prachtige track ‘What If I Can’. Het was de voorbode op een nieuw album, maar ook het einde van een heftig jaar, zowel op positief als negatief vlak. Gertjan werd voor het eerst vader, maar moest ook zijn moeder en grootmoeder afgeven. Heen en weer geslingerd tussen verdriet en blijdschap, trok Gertjan naar zijn zolderstudio en begon te schrijven aan wat ‘Heart of a Mother’ zou worden, het nieuwe Douglas Firs album, dat afgelopen zomer verscheen op Arlette Records/N.E.W.S.

 

Veel van wat je hoort op de plaat zijn die eerste zolderopnames. Je hoort dat er tijd was om te experimenteren, met vele laagjes gitaar, zang, synths, ... Z’n vaste muzikanten kwamen langs voor wat drums, bas en extra keyboards hier en daar. Alles op deze plaat werd thuis opgenomen, om de songs zo puur en eerlijk mogelijk te houden. De mix gebeurde dan weer ver van huis, in Louisville, Kentucky, door Kevin Ratterman (Strand of Oaks, Ray LaMontagne, My Morning Jacket), die ook voorganger ‘Hinges Of Luck’ mixte.

 

Douglas Firs presenteert z’n nieuwe plaat op 13 maart 2022 in Cactus Club.