Dana Gavanski © Clementine Scheidermann
Naima Bock
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
Naima Bock
Dana Gavanski

Op dit moment staat de coronabarometer op code geel. Onze concerten kunnen doorgaan op de volledige capaciteit en een mondmasker en geldig Covid Safe Ticket zijn niet langer nodig.
Meer info over de coronamaatregelen bij onze concerten vind je hier.

Dana Gavanski 
21:00
Exclusief concert!

De Servisch-Canadese singer-songwriter Dana Gavanski plande eigenlijk een carrière in de filmwereld, maar het werd uiteindelijk toch muziek. Nadat ze eerder al het podium had gedeeld met grootheden als Damien Jurado en Chris Cohen, verscheen in maart 2020 – in volle coronatijd - haar debuut ‘Yesterday Is Gone’, een heerlijke popplaat met folky invloeden die kan meten met het werk van Cate LeBon, Weyes Blood en Vashti Bunyan. Gavanski stond klaar om met haar album op zak de podia te veroveren, maar toen ging de wereld op slot.


Door het gebrek aan concerten, moest Dana haar tijd het afgelopen anderhalf jaar dan ook anders invullen. Ze gebruikte die tijd om zich nog meer te verdiepen in het werk van de artiesten die haar inspireren. Het resultaat is de EP ‘Wind Songs’, met vijf prachtige vertolkingen van nummers van haar muzikale helden, zoals King Crimson en Ian McDonald. Songs die zowel in staat zijn om een licht briesje op te wekken, als een vernietigende storm te ontketenen. Zo hebben we ze graag.

Naima Bock 
20:30

Naima Bock verhuisde op haar zevende met haar Braziliaanse vader en Grieks-Engelse Moeder van Sao Paulo naar Zuid-Londen. Op 15-jarige leeftijd startte ze als Naima Jelly samen met vriendinnen de felgehypete indierockband Goat Girl, die ze in 2019 weer verliet om een andere muzikale richting in te slaan.

 

Onder haar solonaam tekende Naima bij het legendarische platenlabel SubPop. Haar rijk gearrangeerde en licht freaky folkpop is een vat vol invloeden die terugkeren naar haar jeugd. Al op jonge leeftijd werd Bock blootgesteld aan een brede waaier aan muziek. Artiesten als Baden Powell, Chico Buarque, Geraldo Vandre en Cartola werden constant gespeeld in huis of tijdens de lange ritten die ze samen met haar familie maakte naar het strand. Het geeft Naima Bocks muziek een sfeervol nostalgisch en zuiders palet, hier en daar afgewerkt met een scheut bossa. Haar debuut komt later in 2022 uit. Nu al te ontdekken!

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor verborgen goodies uit de broeierige onderbuik van de huidige muziekscene. Voor een kleine ticketprijs is Cactus Muziekcentrum je persoonlijke gids langsheen relevante geluiden uit de ondergrond. Noise, shoegaze, postrock en psychedelica, maar evengoed poppy elektronica en intieme singer-songwriting, steeds met een hoog DIY-gehalte. Experimentele nieuwlichters, die ver weg blijven van hypes en trends.

 

Nóg voordeliger met een Cactus Prikkaart waarmee je o.a. gratis naar álle concerten uit deze reeks kan!

 

Wij bevelen u ook graag deze concerten aan:
31.10
2022
maandag
ma
Exclusief concert!
31.10
2022
ma
Ezra Furman + The Golden Dregs
A true icon for the misunderstood and the oppressed - See Sex Education Soundtrack
Ezra Furman + The Golden Dregs
Cactus Club
20:00
Loading Ticket Info
04.12
2022
zondag
zon
Exclusief concert!
04.12
2022
zon
Porridge Radio
Mercury Prize nominated bittersweet indierock/ New album 'Waterslide, Diving Board, Ladder to the Sky'
Porridge Radio
Cactus Club
20:00
Loading Ticket Info