Boogarins br

di 22.02.2022
staand
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren

Een geldig Covid Safe Ticket (CST) en het dragen van een mondmasker is verplicht bij alle concerten van Cactus Muziekcentrum.

Meer info vind je hier.

Boogarins 

Fernando ‘Dino’ Almeida en Benke Ferraz legden de grond van Boogarins in de tuin van hun ouders, in de Centraal-Braziliaanse stad Goiânia. Daar experimenteerden ze met psychedelische pop en de muzikale geschiedenis van hun thuisland, gefilterd door hun eigentijdse lens. Al snel ontgroeide Boogarins, vervolledigd door Raphael Vaz en Ynaiã Benthroldo, Brazilië en kwamen ze op de radar van buitenlandse festivals en pers. De groep werd er enthousiast binnengehaald als ‘Brazil’s Tame Impala’, waarbij vaak voorbij gegaan werd aan de rijke Braziliaanse psychrock traditie.

 

Met een Latin Grammy nominatie voor hun tweede album ‘MANUAL’ (2015), herhaaldelijke livesessies bij het invloedrijke KEXP en NPR en festivalpassages op o.a. Primavera, Lollapalooza en SXSW groeide Boogarins snel uit tot een cultfenomeen op eigen kracht. Sinds hun ontstaan tourt en schrijft de band non-stop, met een gigantische output en trouwe following over de hele wereld als gevolg. Acid-fried Latin Indie Rock voor fans van Kikagaku Mojo, Temples, Khruangbin, Foxygen, vroege Pink Floyd en – akkoord, akkoord – Innerspeaker era Tame Impala. Breaking Waves!

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor verborgen goodies uit de broeierige onderbuik van de huidige muziekscene. Voor een kleine ticketprijs is Cactus Muziekcentrum je persoonlijke gids langsheen relevante geluiden uit de ondergrond. Noise, shoegaze, postrock en psychedelica, maar evengoed poppy elektronica en intieme singer-songwriting, steeds met een hoog DIY-gehalte. Experimentele nieuwlichters, die ver weg blijven van hypes en trends.

 

Nóg voordeliger met een Cactus Prikkaart waarmee je o.a. gratis naar álle concerten uit deze reeks kan!

 

Wij bevelen u ook graag deze concerten aan:
24.03
2022
donderdag
don
24.03
2022
don
Mega Bog
<Breaking Waves> 
Jazzy & freaky chamber pop. Ffo Cate Le Bon & US Girls.
Mega Bog
Cactus@Villa Bota
20:00
Loading Ticket Info
25.03
2022
vrijdag
vrij
25.03
2022
vrij
Ventilateur
<Close Encounters> 
Jazz-Postrock fusioneers stellen hun debuut album Nectar (W.E.R.F.-records) voor.
Ventilateur
Biekorf
20:00
Loading Ticket Info
02.04
2022
zaterdag
zat
02.04
2022
zat
Whispering Sons
Nieuw album 'Several Others'.
Whispering Sons
Cactus Club
20:00
Loading Ticket Info
08.10
2022
zaterdag
zat
08.10
2022
zat
Slow Crush + Ohio Mark
Wereldveroverende Shoegaze. Album release show 'Hush'.
Slow Crush + Ohio Mark
Cactus Club
20:00
Loading Ticket Info