Alfa Mist
Los Bitchos
Yazz Ahmed © John Jarret
Susobrino
DTM Funk © Bernice Vijgen
Trance Plantations
Rik De Bruycker © VRT

Alfa Mist uk

Los Bitchos uk

Yazz Ahmed uk

Susobrino b

DTM Funk b

Trance Plantations b

Rik De Bruycker b

<Amok / Close Encounters XL>
za 09.10.2021
staand

I.s.m. KAAP.

Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren

Covid Safe Ticket (CST) verplicht voor dit event.
Uitgebreide info over het CST vindt u hier.

Alfa Mist 

Gevoel boven perfectionisme. Dat is het credo van de multi-instrumentalist, rapper en producer Alfa Mist. Geboren in East-Ham, Londen, kwam Alfa indirect in contact met jazz, via de samples van producers als Hi-Tek, Madlib en J. Dilla. Hij leerde zichzelf piano spelen om de harmonieën en klankleur van zijn favoriete platen te dissecteren en vormde zo zijn karakteristieke stijl van aanstekelijke ritmes, gecombineerd met improvisatie en een overtuigend gevoel voor melodie. Via Soundcloud kwam hij in contact met gelijkgestemde zielen als Jordan Rakei, Tom Misch en Yussef Dayes. Namen waarmee Alfa Mist samen tot de top van de hedendaagse Londense Jazzscene wordt gerekend.

Met ‘Antiphon’ (2017), ‘Structuralism’ (2019) en het eerder dit jaar uitgebrachte ‘Bring Backs’ (2021) maakte Alfa Mist met zijn moody, spontane en onnavolgbare stijl vlot de crossover naar een breed en jong publiek. Zijn miljoenen streams op youtube en Spotify bewijzen het potentieel van Jazz voorbij het klassieke publiek. Toptalent van een generatie!

Los Bitchos 

Met fans als Khruangbin en King Gizzard en supportshows voor o.a. Mac Demarco, Kikagaku Moyo en Ty Segall zijn Los Bitchos flink op weg om de nieuwe hype in gitaarland te worden. Hun infectieuze mix van psychedelische cumbia surfrock en vintage funk druipt van de fun en is gemaakt op maat van de dansvloer, waar de vijf dames uit Londen elk feestje gegarandeerd los uit de haak spelen. Zoals DIY Magazine het treffend verwoordt: “It’s impossible not to have a good time watching this band”. Wie ons niet op het woord gelooft, checkt gewoon hun geniale KEXP-set als bewijs. De bitchos blikten trouwens net hun debuutplaat in met hulp van Franz Ferdinand-frontman Alex Kapranos. Frozen margarita’s voor iedereen!

Yazz Ahmed 

De Londense trompetiste, componiste en bandleidster Yazz Ahmed put uit haar gemixte Brits-Bahreinse roots voor haar blend van jazz, Oosterse folk en sound design. Het leverde haar de roepnaam ‘high priestess of psychedelic Arabic Jazz’ op. Niet onterecht, want Ahmed’s muziek, mysterieus en meeslepend, groovet, snijdt en betovert meteen. Yazz Ahmed overstijgt zo culturele en muzikale grenzen en beukt in op vooroordelen en stereotypen. Zoals ze zelf zegt: “I hope that through my music I can bring people together, building bridges between cultures, and changing perceptions about women in jazz and people of Muslim heritage”.

 

Daarenboven is Yazz Ahmed een veelgevraagde sessie- en livemuzikante die o.a. samenwerkte met Radiohead, Lee Scratch Perry en Joan As Police Woman. Haar twee laatste platen ‘Polyhymnia’ (2019) en ‘La Saboteuse’ (2017) zijn beiden bekroonde meesterwerkjes, geprezen door o.a. The Wire, The Needle Drop, Jazz FM en Bandcamp.

Susobrino 

Met zijn voorliefde voor field-recordings, traditionele Latijns-Amerikaanse muziek en donderende bassen is de Boliviaans-Belgische Susobrino al een tijdje talk of the town in de electronicaland. De multi-instrumentalist, producer, dj en Red Bull Elektropedia Award-winnaar is een veelgevraagde gast op de betere dansvloeren en heeft oa Listen! Festival, Paradise City en Gilles Petersons Worldwide Festival op zijn palmares staan. In het najaar komt er een nieuwe EP die nog meer op de benen mikt en de ruggengraat vormt voor zijn nieuwe clubby liveset. SU-SU-SU-SUSOBRINO!

DTM Funk 

DTM Funk doet niet aan genres, maar focust op soul, groove en rhythm wanneer hij de platen kiest voor zijn notoir eclectische en genadeloos dansbare dj-sets. Als selector in hart en nieren brengt hij dansvloeren in beweging met obscure parels, onverwachte vondsten en verrassende combinaties. Daarnaast tekent hij inspirerende nieuwe artiesten op zijn San-Kofa Rhytms platenlabel. Dansen tot een gat in de nacht!

Trance Plantations 

Trance Plantations is het nieuwe project van Nathan Daems (Black Flower) en Falk Schrauwen (Echoes of Zoo) dat vertrekt uit spirituele trance muziek (voodoo, sufi, raga), gecombineerd met ambient en elektronica.
In het najaar komt het debuutalbum van Trance Plantations uit op W.E.R.F. records.

Rik De Bruycker 

Zowel met zijn radioshow op Studio Brussel als bij zijn dj-sets verpersoonlijkt Rik De Bruycker het ‘anything goes’ principe. Funk, Hiphop, soul, house, gobal sounds, jazz: als het blinkt kan het in het mix. De ideale man om het feest in gang te houden tussen de concerten.

Wij bevelen u ook graag deze concerten aan:
08.10
2021
vrijdag
vrij
08.10
2021
vrij
ESINAM invites... Makaya McCraven & Le Motel
<Amok> 
ESINAM invites... Makaya McCraven & Le Motel
MaZ
20:00
Loading Ticket Info
12.11
2021
vrijdag
vrij
12.11
2021
vrij
Pink Siifu + NAH
<Breaking Waves> 
Genre-defying rapper.
Pink Siifu + NAH
Cactus Club
20:00
20:00
Loading Ticket Info