© Sam Debaeke

BLUAI b

do 24.11.2022
staand
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren

Op dit moment staat de coronabarometer op code geel. Onze concerten kunnen doorgaan op de volledige capaciteit en een mondmasker en geldig Covid Safe Ticket zijn niet langer nodig.


Meer info over de coronamaatregelen bij onze concerten vind je hier.

BLUAI 

Met hun debuut op Unday, het op 28/10 te verschijnen ‘Junkyard’, zetten de meiden van BLUAI het sluitstuk op een spannende en chaotische eerste maanden van hun bestaan. Als laureaat van Sound Track en winnaar bij zowel De Nieuwe Lichting als Humo’s Rock Rally geldt de groep, geëvolueerd uit het slaapkamerproject van singer-songwriter Catherine Smet, als één van de grote Belgische beloftes. Ondertussen is BLUAI een full-band. En een hele coole, want met Caitlin Talbut op bas, Mo Govaerts op drums en gitariste Amina Parago heeft de groep girlpower en charisma te over.


Bovendien is BLUAI een girlband ‘by design’. Het was altijd Catherine’s droom om een band te vormen die enkel uit vrouwen bestaat. Niet enkel omdat vrouwen zo ondervertegenwoordigd zijn in het muzieklandschap, maar ook omdat ze weet dat er niets beter is dan muziek te maken met vrouwen. “Het idee dat Bluai andere meisjes en vrouwen kan inspireren om een instrument op te pikken, muziek te maken en op het podium te kruipen is wat de band trots maakt.”

 

BLUAI’s catchy gitaarpop slingert flux heen en terug tussen rustige indie folk en edgy 90’s gitaren. Met een sound gedrenkt in de hoopvolle melancholie van gebroken harten, road trips, break-ups en casual crushes beweegt BLUAI zich in dezelfde regionen waar ook Phoebe Bridgers, Julia Jacklin en Haim toeven. In het zog van hun eerste singles tourde de groep de grote en kleine festivalpodia van het land af, waar ze zieltjes konden winnen met hun podiumpresence vol levenslust en plezier. Met hun eerste EP trekt BLUAI langs de beste clubs van het land. Niet te missen!

Wij bevelen u ook graag deze concerten aan:
31.10
2022
maandag
ma
Exclusief concert!
31.10
2022
ma
Ezra Furman + The Golden Dregs
A true icon for the misunderstood and the oppressed - See Sex Education Soundtrack
Ezra Furman + The Golden Dregs
Cactus Club
20:00
Loading Ticket Info
12.11
2022
zaterdag
zat
12.11
2022
zat
High Hi + Mayorga
Catchy en poppy indie. Nieuw album 'Return To Dust'
High Hi + Mayorga
Cactus Club
20:00
Loading Ticket Info
07.12
2022
woensdag
woe
07.12
2022
woe
Sam De Nef + Porcelain id
Nieuw singer-songwriter-talent met tijdloze stem en sound - album release 'Dawn / Dusk'
Sam De Nef + Porcelain id
Cactus Cafe
20:00
Loading Ticket Info