Habib Koité & Bamada © Margot Canton Lamousse
HUNA SOUNDS dj-set

Habib Koité & Bamada ml

HUNA SOUNDS dj-set b

Studio Kwassa Kwassa warm-up dj-set b

<50 Jaar Oxfam>
za 21.05.2022
staand

I.s.m. Oxfam Wereldwinkel

 

Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
Studio Kwassa Kwassa warm-up dj-set
Habib Koité & Bamada
HUNA SOUNDS dj-set

Op dit moment staat de coronabarometer op code geel. Onze concerten kunnen doorgaan op de volledige capaciteit en een mondmasker en geldig Covid Safe Ticket zijn niet langer nodig.


Meer info over de coronamaatregelen bij onze concerten vind je hier.

Habib Koité & Bamada 
21:30

Habib Koité is één van de meest populaire en erkende muzikanten van Afrika. Mede als gevolg van zijn weergaloze tourschema en fantastische livereputatie is de Malinese muzikant een graag gezien gast op internationale podia.

 

Als gitarist gebruikt Koité de pentatonische stemming en speelt hij op open snaren, zoals op de traditionele Kamale n’goni. Vaak heeft zijn muziek veel weg van blues en afrocuban. Stijlen die hij leerde door Khalilou Traoré, veteraan van het legendarische Maravillas du Mali. Ritmisch baseert hij zich vaak op de danssa, een populair ritme uit zijn geboortestad Keyes. In Mali, waar elke stad en streek een eigen muziekstijl heeft, staat Habib Koité bekend om zijn pan-Malinese aanpak, die klanken en ritmes van alle hoeken van het land combineert. Koité verbindt daarnaast het beste van Mali’s rijke traditionele erfgoed met de betere moderne blues- en popmuziek.

Zijn sprankelende, virtuoze gitaartechniek en zachte, hese, melodieuze stem weten liefhebbers van pop- en wereldmuziek over de hele wereld te bekoren. Zijn albums staan steevast bovenaan de wereldmuziek-hitlijsten. Zo riep Rolling Stone hem uit tot ‘Mali’s grootste popster’ en werd hij door Bonnie Raitt als vergeleken met Jimi Hendrickx en Stevie Ray Vaughn. In het kader van 50 jaar Oxfam Wereldwinkel nodigen we deze Malinese ster uit met zijn zeskoppige begeleidingsband Bamada.

HUNA SOUNDS dj-set 
23:00

Het Gentse collectief HUNA SOUNDS staat bekend voor hun grenzeloze mix van global sounds uit elke windstreek en genre. Met hun energieke en dansbare dj-sets zijn ze een graag geziene gasten op o.a. Cactusfestival, Gentse Feesten en Leffingeleuren. Daarnaast hosten ze hun eigen avonden in Gent waar o.a. Altin Gün, Acid Arab, DJ Marcelle, Dengue Dengue Dengue en AMMAR 808 al te gast waren. HUNA SOUNDS: Unmasking eclectic sounds from the global underground!

Studio Kwassa Kwassa warm-up dj-set 
20:00
Binnenkort meer info...
Wij bevelen u ook graag dit concert aan:
01.12
2022
donderdag
don
Exclusief concert!
01.12
2022
don
Shantel & The Bucovina Club Orkestar
De koning van de Balkan Beats brengt zijn orkest mee. The Disko Partizani Years Tour!
Shantel & The Bucovina Club Orkestar
Cactus Club
20:00
Loading Ticket Info