...
     
Ventilateur + Ão
vrijdag 25.03.2022

Op dit moment staat de coronabarometer op code geel. Onze concerten kunnen doorgaan op de volledige capaciteit en een mondmasker en geldig Covid Safe Ticket zijn niet langer nodig.

 

Meer info over de coronamaatregelen bij onze concerten vind je hier.

Loading Ticket Info
Wanneer:

vrijdag 25.03.2022

deuren

opstelling staand

I.s.m. KAAP.

Ventilateurb / album release

VENTILATEUR is Brugge's best bewaarde muzikale geheim. Hun aanstekelijke mix van jazz, post-rock en soul levert een uniek en meeslepend geluid op, waarmee ze het tot één van de beloftes van het kansenparcours Sound Track schopten, naast o.a. Meskerem Mees, Coline & Toitoine en Rosa Butsi. Met hun eerste, zelf getitelde EP vielen ze al op bij fans van Dans Dans en Nordmann. Nu brengen ze hun debuutalbum uit via W.E.R.F. Records.

 

De eerste single uit dat debuut, dat als ‘Hoofdplaat’ door het leven zal gaan, is getiteld ‘Nectar’. Met deze single neemt de band een bad in het analoge. De luisteraar wordt verwelkomd door taperuis en een strijker die de toon zetten voor een ingetogen maar intense inkijk op wat het album zal brengen. Een herhalende gitaarmelodie gidst je verder doorheen het nummer dat voor het trio symbool staat voor het streven naar schoonheid in simpliciteit. Gewapend met drums, bas en gitaar geeft VENTILATEUR stevig van jetje in het departement grooves en tegentrekkende ritmes, zonder nuances en melodie uit het oog te verliezen.

Ãob

Ão zijn Zuid-Amerikaanse gitaarklanken, een ambient-universum van pedalen en cassettes, groovy percussie en bezwerende zanglijnen in het Portugees en Engels. Live verweven ze hun zuiderse traditionele klanken, ritmes en saudade met een poppy-ambient dimensie van elektronische effecten en beats. Ão is één van de 18 laureaten van Sound Track 2022, het kansenparcours van Clubcircuit en Vi.be waar o.a. ook Meskerem Mees, Ventilateur, Shaka Shams en Bluai uit naar voren kwamen.


De betekenis van ‘Ão’ -  afhankelijk van hoe je het uitspreekt - is iets pijnlijks, iets moois, iets treurigs, een uiting van verwondering of gewoon totale onzin.

<Close Encounters>

Close Encounters tussen Cactus Muziekcentrum en KAAP! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden.

REEKSEN ->