Ventilateur + Ratmosphere

Ventilateur + Ratmosphere b

Double bill!

zo 22.11.2020
zittend (ongenummerd)
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren

Cactus gaat tot het einde van het jaar op slot
Wij sluiten onze deuren tot het einde van het jaar en zoeken een oplossing voor dit concert. In afwachting vragen we even geduld en begrip. Zodra we meer info kunnen geven, worden ticketkopers gecontacteerd per mail.

Ventilateur + Ratmosphere 

In 2019 zochten we samen met de Vlaamse muziekclubs, AB en VI.BE naar het lokaal talent van de toekomst met het kansenparcours Sound Track. De West-Vlaamse selectie bracht met VENTILATEUR en Ratmosphere maar liefst twee Brugse laureaten naar voor. Hulde! Helaas strooide Corona wat roet in het eten voor het ondersteunende traject dat oorspronkelijk gepland werd. Toch werkten beide groepen naarstig verder aan hun materiaal en grepen ze elke kans om het podium op te klimmen. We geven ze daarom graag nog eens de schijnwerper met deze beloftevolle double bill in Cactus Club.

 

Het trio VENTILATEUR fusioneert jazz en rock alsof het twee boerengemeenten zijn. Gewapend met drums, bas en gitaar geeft deze groep stevig van jetje in het departement grooves en tegentrekkende ritmes, zonder nuances en melodie uit het oog te verliezen. Hun eerste, zelf getitelde EP liet zich smaken bij fans van Dans Dans en Nordmann, en follow-up single 'Djakarte' voegt scheutjes Tortoise en Do Make Say Think toe.

Met Ratmosphere maken de broers Serruys kitscherige en sleazy outsider pop die flirt met kapotte disco en fonkelende 80's gitaarsolo's. Als graag geziene toursupport van o.a. Balthazar, Warhaus, Jaguar Jaguar en Black Box Revelation speelde de band vooral shows in het buitenland. Zie ze gerust als één van onze best bewaarde geheimen, klaar voor de volgende stap.