...
     
Ottla + Ventilateur
vrijdag 07.02.2020
Loading Ticket Info
Wanneer:

vrijdag 07.02.2020

20:00 deuren

20:30 Ventilateur

21:30 Ottla

opstelling staand

I.s.m. KAAP.

Ottlab21:30

Na Dans Dans en Flying Horseman (en de occasionele solo-uitstap; zie Strand en Transit) is Ottla de nieuwe uitlaatklep voor de onvermoeibare Bert Dockx. Ottla ontstond eind 2017, vanuit Dockx’ drang om terug aan te sluiten bij zijn achtergrond in jazz en improvisatie, en bij de Brusselse underground-scene.

 

Na het samenstellen van een band met een verrassende bezetting bleek al snel dat Ottla meer zou worden dan een vluchtig jazz-uitstapje. Aangevuurd door de chemie die meteen in het repetitielokaal ontstond, maakte Dockx een reeks nieuwe composities, op maat van deze muzikanten. Een jaar lang werd er gerepeteerd, uitgeprobeerd en af en toe opgetreden. Begin 2019 volgde een intensieve Jazzlabtour en meteen daarna dook Ottla de studio in. Eind vorig jaar kregen we het resultaat, met een self-titled debuut op het Brugse label W.E.R.F. Records en Unday Records.

 

Dockx’ vaste producer/kompaan/soulmate Koen Gisen capteerde Ottla op haar scherpst en zorgde voor een kleurrijke, zinnenprikkelende geluidsmix. Ottla speelt een unieke hybride mix van muziekstijlen; het flowt, groovet, rockt en swingt; schuurt en zalft. Het resultaat is meeslepend, beeldend, lyrisch én verrassend. Vaak speels, soms mysterieus of diep melancholisch, occasioneel brutaal. Bovenal wordt Ottla’s geluid gedefinieerd door het eigenzinnige karakter van elk individueel groepslid en door de spannende wisselwerking tussen de bandleden. Tegelijkertijd draagt het echter ook de onmiskenbare stempel van haar creatieve stuurman. Laat je meevoeren!

 

Bert Dockx: gitaar
Frans Van Isacker: altsax
Thomas Jillings: tenorsax en klarinet
Nicolas Rombouts: contrabas
Yannick Dupont: drums, elektronica
Louis Evrard: drums

Ventilateurb20:30

Het Brugse trio Ventilateur fusioneert jazz en rock alsof het twee boerengemeenten zijn. Gewapend met drums, bas en gitaar geeft deze groep stevig van jetje in het departement grooves en tegentrekkende ritmes, zonder nuances en melodie uit het oog te verliezen. Ventilateur won zonet de West-Vlaamse afdeling van het nieuwe kansenparcours Sound Track en wordt hiermee naar voren geschoven en begeleid door het Clubcircuit en Poppunt. Hooggespannen verwachtingen!

<Close Encounters>

Close Encounters tussen Cactus Muziekcentrum en KAAP! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden.

REEKSEN ->