Juan Wauters
Pauwel

Juan Wauters ury/us

Pauwel b

do 07.11.2019
staand
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
Juan Wauters 

De Uruguayaans-Amerikaanse singer-songwriter Juan Wauters heeft geen grote onderwerpen nodig om gevoelens te beroeren. Zijn goed onthaalde soloplaten op Captured Tracks maken van hem een lieveling van de muziekpers. Zijn unieke soloshows, best omschreven als ‘een folkversie van Dan Deacon’ bezorgden hem een trouwe schare van fans over de hele wereld.


Voor zijn laatste tweeluik ‘La Onda De Juan Pablo’ en het op 31 mei te verschijnen ‘Introducing Juan Pablo’ focust Juan Wauters op reizen. Zowel fysiek, want ‘La Onda ...’ werd opgenomen in verschillende steden in Latijns-America, als persoonlijk. ‘Introducing Juan Pablo’ gaat namelijk over reizen tussen twee werelden: Uruguay en New York, Wauter’s twee talen, en de afstanden tussen zijn dagelijks leven en het leven als artiest.

 

Wauters is een songschrijver en kunstenaar in onze moderne geglobaliseerde wereld. Thuis op verschillende plekken en in verschillende talen en disciplines. Klaar om zijn liedjes, field recordings, video’s en live performances te delen met de wereld.

"For me Juan Pablo is part of a more personal search, and that has to do with migration. When you move to the United States, the second name ceases to exist. Since I moved here, i’m just Juan. But in Uruguay i’m Juan Pablo Wauters. I felt it was significant to retake my middle name." - Juan Wauters

 

“The Uruguayan-American singer-songwriter finds poetry in small moments” - Pitchfork 8.0

Pauwel 

Pauwel De Meyer: boomhutbouwer, kabouterliefhebber en husky-enthousiast, tekstschrijver en liedjesmaker werkt momenteel aan nieuw materiaal. Pauwel bracht reeds plaatjes uit op het befaamde Rough Trade label en het Antwerpse Starman Records. Hij speelde op podia als AB, Vooruit, Arenberg, Roma ... en toerde door Europa als voorprogramma van Devendra Banhart en Fences. Daarnaast verzorgde hij een indrukwekkende lijst aan support-acts voor o.a. Christopher Owens, Kevin Morby, Grant Hart, The Veils, Vetiver, Scott Matthew, Ian McCulloch, Mauro Pawlowski.


Onlangs werd hij 30 en herdoopte zijn muzikale alter-ego tot Pauwel en brengt nu onder die noemer zijn eerst single 'Witches' uit, meteen ondersteund door Humo. Zijn vorig album 'Having Fun' werd opgepikt door Radio 1.

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor verborgen goodies uit de broeierige onderbuik van de huidige muziekscene. Voor een kleine ticketprijs is Cactus Muziekcentrum je persoonlijke gids langsheen relevante geluiden uit de ondergrond. Noise, shoegaze, postrock en psychedelica, maar evengoed poppy elektronica en intieme singer-songwriting, steeds met een hoog DIY-gehalte. Experimentele nieuwlichters, die ver weg blijven van hypes en trends.

 

Nóg voordeliger met een Cactus Prikkaart waarmee je o.a. gratis naar álle concerten uit deze reeks kan!