...
     
Pip Blom + Catbug
vrijdag 22.02.2019
Loading Ticket Info
Wanneer:

vrijdag 22.02.2019

20:00 deuren

20:15 Catbug

21:00 Pip Blom

22:00

einde

opstelling staand
Pip Blomnl21:00

De 22-jarige Pip Blom uit Amsterdam doet op dit moment fel stof opwaaien aan de andere kant van het kanaal. Na airplay op BBC 6 en BBC one en hype op NME, The Line Of Best Fit en Noisey mocht ze er de hort op voor stadionshows in support van The Vaccines en The Breeders. Het thuisland volgde snel en gaf haar prominente spots op het showcasefestival Eurosonic, The Great Wide Open, Best Kept Secret en een dikke support bij Franz Ferdinand, want ook Alex Kapranos is fan.

 

Pip’s compacte lo-fi popliedjes zijn instant catchy en nestelen zich met drang onder je hersenpan. Invloeden van bands als Parquet Courts, Ought, LCD Soundsystem en Fat White Family geven het geheel bovendien een lekker schurend randje. Wie graag wat girlpower lust bij zijn gitaren is bij deze aan het juiste adres. Breaking Waves!

Catbugb20:15

Onder nom de plume Catbug schrijft de Antwerpse Paulien Rondou pure, intimistische liedjes over o.a. de natuur, haar liefde voor katten, de boerderij waar ze woont en rare internetfilmpjes. Met enkel stem en gitaar wist ze de jury van het Antwerpse concours ‘De Zes’ te overtuigen en sinds haar debuut ‘Universe’ gingen ook onder andere Radio 1, Indiestyle en Ayco Duyster voor de bijl.

 

Want, het moet gezegd zijn: ‘Universe’ is bij het mooiste wat we dit jaar te horen kregen uit eigen land. De eerste eindejaarslijstjes lijken ons alvast gelijk te geven. Catbug is muziek die schoonheid puurt uit eenvoud, maar laat haar niet aan u voorbij gaan.

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor nieuwlichters en genrebrekers.

REEKSEN ->