Högni ic

zo 11.02.2018
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
Högni 

Högni Egilsson mag gerust in het rijtje van die andere Ijslandse wonderkinderen Björk, Sigur Rós, Ásgeir en Vök. De academisch geschoolde zanger en multi-instrumentalist is één van de beste en meest gekende zangers in IJsland en kwam al eerder aan de bak als lid van GusGus en met zijn band Hjaltalín.

 

Het londense label Erased Tapes (Nils Frahm, Peter Broderick, Ólafur Arnalds) bracht in oktober het ambitieuze solodebuut ‘Two Trains’ uit, waarop Högni zijn karakteristieke stem ondersteunt met dramatische strijkarrangementen, flarden mannenkoor, piano en elektronische beats. Zwalpend tussen Moderat, Anohni en Perfume Genius, is ‘Two Trains’ een album dat meermaals de haren op je arm stijf recht doet staan. Features op hippe blogs als Clash en zijn bevestigde concert op het showcasefestival Eurosonic maken van Högni een rechtmatige kandidaat voor Iceland’s next big thing.

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor verborgen goodies uit de broeierige onderbuik van de huidige muziekscene. Voor een kleine ticketprijs is Cactus Muziekcentrum je persoonlijke gids langsheen relevante geluiden uit de ondergrond. Noise, shoegaze, postrock en psychedelica, maar evengoed poppy elektronica en intieme singer-songwriting, steeds met een hoog DIY-gehalte. Experimentele nieuwlichters, die ver weg blijven van hypes en trends.

 

Nóg voordeliger met een Cactus Prikkaart waarmee je o.a. gratis naar álle concerten uit deze reeks kan!