Kenny Knots
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
einde
Kenny Knots 

MC en zanger Kenny Knots verhuisde piepjong van de Caraïben naar de het Verenigd Koninkrijk waar hij lid werd van de legendarische Unity Sound Crew. Op zijn zestiende schopte hij zijn 'Watch How The People Dancing' tot in de hoogste regionen van de Britse charts. Knots werkte samen met de grootste artiesten, en werd al meerdere keren verkozen tot 'Best European Dub Singer'.


Na een pauze van enkele jaren is Kenny Knots helemaal terug en klaar om de boel in de fik te steken met zijn lyrical Fyah!

Donovan Kingjay 

Donovan Kingjay werd geboren in Londen, maar groeide op in het Jamaicaanse Hanover. Hij keerde uiteindelijke terug naar het Verenigd Koninkrijk en begon daar een muzikale opleiding. Geïnspireerd door reggaezangers als Dennis Brown, Bushman en Luciano, bracht Kingjay z’n eerste zelfgeschreven nummer ‘State Of Mind’ uit op King Original Records, waarna nog heel wat ander werk volgde.

 

Via King Original kwam hij in contact met een resem grote namen uit het reggae wereldje, waaronder Sugar Minott, voor wie hij in 1998 ‘Never Too Late’ opnam en uitbracht in Jamaica op het Youth Promotion label. Z’n eerste eigen plaat ‘Higher Meditation’ verscheen in 2013.

 

Daarnaast is Kingjay intussen uitgegroeid tot een veelgevraagd artiest, die al samenwerkte met heel wat grote labels en artiesten uit de reggae scene.

Black Pearl Soundsystem with Missing link 

Het West-Vlaamse Black Pearl Soundsystem is een gevestigde waarde in België! Black Pearl werd in 2011 eigenhandig gebouwd door Jah Mike, die z’n eerste stappen in de reggae scene zette als Selector in 1995. Wie hem ooit hoorde, weet waarvoor hij staat: pure kwaliteit met een echte rootsy feel!


Black Pearl heeft ondertussen al een mooi aantal steden en grote festivals op z’n palmares staan. Deze soundsystem draagt de traditie hoog in het vaandel. Deep Roots, rockers, maar ook stepper dubs van de bovenste plank komen aan bod, voor elk wat wils. Black Pearl Soundsystem is back on track!

Forward Fever 

Onze vaste partner in dub Forward Fever vierde onlangs z'n 20-jarig bestaan. Voor het Youth & Truth Label, Reservoir Dub, Indica Dubs, Abbaba Jahnoy en Forward Fever Recordings brachten ze ondertussen al een mooie discography uit, met artiesten als Danny Red, Idren Natural, Earl Sixteen, Danman en Ras Tinny. Op deze editie presenteren ze ook hun nieuwe opkomende release met Kenny Knots! Standing Firm!

<Dub Revolution>

Cactus Muziekcentrum en vaste partner Forward Fever schuimen sinds 2010 de stratosfeer af op zoek naar de nieuwste revelaties van all things dub. Even graag rijdt Dub Revolution achteruit naar de oorsprong, evoluties en invloeden van de dub scene. Party’s die niet alleen op uw heupen, maar ook op uw conscious mind mikken! Het succes van Dub Revolution gaf ons inspiratie voor de nieuwe reeks Roots Revolution daarin brengen we voortaan alle live geluiden uit het brede spectrum van roots, reggae en dub onder.