Grandbrothers d

vr 24.11.2017
zittend (ongenummerd)
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
Grandbrothers
einde
Grandbrothers 
20:45

'Open heart surgery on a grand', zo wordt de muziek van het Düsseldorfse duo Grandbrothers wel eens omschreven. Pianist Erol Sarp en techneut/synthesizerbouwer Lukas Vogel spelen immers samen op één vleugelpiano. Sarp vanop zijn krukje achter het klavier, Vogel achter een laptop die via een indrukwekkende batterij hamers en microfoons nieuwe klanken en beats bouwt en de noten van de piano moduleert. Elk geluid dat je hoort bij Grandbrothers vindt zijn oorsprong in de piano, geen enkele klank is synthetisch.


Grandbrothers zweeft zo in een grijze zone tussen neoklassieke pianisten als Nils Frahm, prepared piano à la Hauschka en producers als Four Tet en Floating Points. Hun werkwijze is extreem geavanceerd, maar het resultaat klinkt bezwerend en toegankelijk. Muziekcoryfee Gilles Peterson dweepte dan ook met hun debuutsingle 'Ezra Was Right', en met hun tweede plaat 'Open' (20/10) op City Slang (Caribou, The Notwist, Gold Panda) is een doorbraak in zicht.


Grandbrothers voelen zich evenzeer thuis in een statige concertzaal als in een zweterige club. In de intieme Ryelandtzaal zit het publiek dicht genoeg om de vingers van Sarp en de hamers van Vogel samen hun prachtige stukken tot leven te zien wekken. 

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor verborgen goodies uit de broeierige onderbuik van de huidige muziekscene. Voor een kleine ticketprijs is Cactus Muziekcentrum je persoonlijke gids langsheen relevante geluiden uit de ondergrond. Noise, shoegaze, postrock en psychedelica, maar evengoed poppy elektronica en intieme singer-songwriting, steeds met een hoog DIY-gehalte. Experimentele nieuwlichters, die ver weg blijven van hypes en trends.

 

Nóg voordeliger met een Cactus Prikkaart waarmee je o.a. gratis naar álle concerten uit deze reeks kan!