Iration Steppas ft. Danman

Iration Steppas ft. Danman uk

Forward Fever meets Idren Natural b/uk

Funkion One powered by Soundsystem.be

za 22.10.2016
16+

Gepresenteerd door Cactus Muziekcentrum en Forward Fever.

Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
einde

We benadrukken dat personen onder de 16 jaar geen toegang krijgen tot Dub Revolutions. Er is controle aan de ingang. Bij twijfel en ontbreken van een geldig paspoort zal de toegang geweigerd worden, hou hier rekening mee!

Iration Steppas ft. Danman 

Als toegewijde fan van Jah Shaka en Jah Tubby’s legendarische Londense sound, begon Mark Iration net als hen met het verzamelen van vinyl. Hij maakte zijn debuut als dj in 1990 en begon niet veel later muziek te produceren in zijn eigen studio in Leeds. Zijn eerste producties ‘Scud Missile’ en ‘High RiseVibrations’ betekenden het begin van een nieuw tijdperk: the Vanguard of Dub ofte de avant-garde van de Britse Dub-producers.

In 1993 leert Iration Dennis Rootical kennen. Vrijwel meteen is er een muzikale klik en beslissen ze als duo verder aan hun carrière te timmeren onder de naam Iration Steppas. Hun ‘techno-dub’-sound gaat niet onopgemerkt voorbij en hun platen ‘Killimanjaro’ en ‘Reminiscence’ zijn meteen een succes. Intussen heeft Iration Steppas de hele wereld afgereisd en hebben ze een aantal succesvolle samenwerkingen op hun palmares staan met o.a. het Franse Improvisators Dub, met wie ze het album ‘Inna Steppa Dub’ maakten. Hoewel ze vasthouden aan hun dub-roots, durven de twee soms ook zijsprongetjes te maken in trip hop met hun band KITACHI. Een eclectisch duo dus!

Forward Fever meets Idren Natural 

Idren Natural werd geïnspireerd door de UK soundsystem cultuur van de jaren '70 en '80. In de vroege jaren '90 organiseerde Idren Natural roots en culture evenementen in het West Indian Centre in Leeds en maakte zijn eerste opnames met Jahcob Naphtali en Reuben Unitone, waaruit 'The highest region' is ontstaan. Dread & Fred nam zijn muziek onder handen en niet veel later verscheen een eerste album 'On High' op het legendarische Jah Shaka Music label. Daarnaast was Idren Natural ook bezig met een aantal andere projecten waaronder InI Oneness, The UK Players, Dub Educators en het Hands & Hearts collectief en label. Ook werkte hij samen met verscheidene andere producers zoals King Zion, Dread Lion, Lidj Incorporated en meer recent met Mighty Massa, King Shiloh & Dub Creator, Mighty Prophet en vele anderen.

Forward Fever draaide plaatjes op nationale en internationale evenementen, hostte de radioshow I&I Time en bracht in 2014 een eerste plaat uit. Intussen viert Forward Fever zijn 18-jarig bestaan en kunnen ze een mooi CV voorleggen: voor het Youths and Truths Music Label, Reservoir Dub en Indica Dubs maakten ze tracks met artiesten als Danny Red, Idren Natural, Ras Tinny, Earl Sixteen, Danman, Teddy Dan. Forwerd Fever werkte ook samen met heel wat lokaal talent zoals Ion One, Ras Cloud, Lee Sah, Rudy Roots, Echo Vault en vele anderen.

Forward Fever en Idren Natural sloegen al verschillende keren de handen in elkaar en ze ontmoetten elkaar opnieuw op deze Dub revolution.

<Dub Revolution>

Cactus Muziekcentrum en vaste partner Forward Fever schuimen sinds 2010 de stratosfeer af op zoek naar de nieuwste revelaties van all things dub. Even graag rijdt Dub Revolution achteruit naar de oorsprong, evoluties en invloeden van de dub scene. Party’s die niet alleen op uw heupen, maar ook op uw conscious mind mikken! Het succes van Dub Revolution gaf ons inspiratie voor de nieuwe reeks Roots Revolution daarin brengen we voortaan alle live geluiden uit het brede spectrum van roots, reggae en dub onder.