Black Flower

Black Flower b

Unik Ubik b/fr

vr 04.11.2016

Gepresenteerd door Cactus Muziekcentrum en De Werf.

Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
Unik Ubik
Black Flower
einde
Black Flower 
21:30

Opgerakeld van ergens diep, uit een abstracte spiraal van geluid en beweging, een sensatie waar tijd en ruimte loskomen en tegelijk samenvallen, hebben de muzikanten van Black Flower iets tastbaars kunnen kneden, het album ‘Artifacts’.

 

Met multi-instrumentalist Nathan Daems op kop streeft de groep naar originele muziek. We horen oosterse invloeden, Ethiodub en jazz. Op de nieuwe plaat laat Black Flower zich leiden door zijn fascinatie voor oude en hedendaagse culturen. Het resultaat is een album dat persoonlijke en collectieve herinneringen samenbrengt. Kortom, uniek voedsel voor geest en lichaam.


‘Artifacts' is de opvolger van het in 2014 gelauwerde debuut 'Abyssinia Afterlife'.

 

Nathan Daems: saxen, fluit

Jon Birdsong: cornet
Filip Vandebril: bas
Wouter Haest: keys
Simon Segers: drums

Unik Ubik 
20:30

Het Belgisch-Franse Unik Ubik versnijdt psychedelische jazz met etnische grooves en smerige punk. Graag geziene gasten op Dour en opener voor artiesten van zeer divers pluimage (Omar Rodriguez Lopez, The Ex, Melanie de Biasio, Die!Die!Die!). Een nieuwe LP wordt begin 2016 verwacht. Live komen ze pas helemaal tot hun recht. Komt dat zien!

<Close Encounters>

Close Encounters tussen Cactus Muziekcentrum en Kaap! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden. Concerten als open ontmoetingen, over de grenzen van genres en stijlen heen, gericht op een publiek met wijdopen oren. De bands die passeren zijn stuk voor stuk eigenzinnige performers die inspiratie halen uit diverse, vaak heel uiteenlopende muzikale bronnen en tradities als jazz, blues en wereldmuziek