Zun Zun Egui © Oliver Marler
Loading Ticket Info
Zun Zun Egui 

Zun Zun Egui is de experimentele en kleurrijke speeltuin van zanger/gitarist Kushal Gaya (Mauritius) en keyboardspeler Yoshino Shigihara (Japan). De twee delen een liefde voor free jazz, tropicalia, punk funk, afrobeat, ethio jazz, no wave, feestjes en wilde shows en persen daar de überherkenbare sound van Zun Zun Egui uit.

 

Op hun in januari uitgebrachte tweede plaat 'Shackles Gift' verlegt de band haar grenzen verder met een in theorie onmogelijke combinatie van reggae, post punk en funk. Producer Andrew Hung (Fuck Buttons) zorgde voor het donkere randje. Minder dan een 8/10 kreeg de plaat niet van de pers in thuisland Groot-Brittannië. Toonaangevende blog The Line of Best Fit spreekt over "a multilingual, experimental freakout of fusion, funk and free jazz that draws influences from every corner of the world (both physical and musical) and reforms them as solid, sedimentary rocks of pop music." The Guardian, The Quietus, The 405, De Standaard en Enola.be volgen gedwee. Live is de band zo mogelijker nog energieker en meer hyperkinetisch dan op plaat. Dansen gegarandeerd!

Hypochristmutreefuzz 

Naast een geheim wapen voor doorgewinterde Scrabble-spelers is Hypochristmutreefuzz de meest geflipte noiseband die Gent rijk is. Het vijftal rond zanger Ramses Van den Eede is een frontale aanval op uw zintuigen dankzij botsende grooves, een boormachine en een stem die uw beenderen doet ratelen van ongemakkelijkheid. Na een tweede plek op De Beloften en een selectie voor de Nieuwe Lichting lieten ze hun laatste single 'Schizophrenic Blues' los die Humo prompt in hun prestigieuze Arriba-lijst zette. Luistervoer voor de rare kinderen in de klas die houden van Pere Ubu, The Birthday Party en The Residents.

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor verborgen goodies uit de broeierige onderbuik van de huidige muziekscene. Voor een kleine ticketprijs is Cactus Muziekcentrum je persoonlijke gids langsheen relevante geluiden uit de ondergrond. Noise, shoegaze, postrock en psychedelica, maar evengoed poppy elektronica en intieme singer-songwriting, steeds met een hoog DIY-gehalte. Experimentele nieuwlichters, die ver weg blijven van hypes en trends.

 

Nóg voordeliger met een Cactus Prikkaart waarmee je o.a. gratis naar álle concerten uit deze reeks kan!