Nordmann
Manngold

Nordmann b

Manngold b

vr 13.03.2015

Gepresenteerd door Cactus Muziekcentrum en De Werf

Loading Ticket Info
Nordmann 

Nordmann is een internationaal viertal dat op even gekke als geniale wijze rock met jazz combineert. Sinds de oprichting twee jaar geleden behaalden ze de ene prestigieuze prijs na de andere: ze wonnen Muziekmozaïek wedstrijd in 2012, de Storm! Contest 2013 en eindigden op de derde plaats tijdens de gerenommeerde internationale jazz competitie op Jazz Hoeilaart 2013. In 2014 behaalden ze een voortreffelijke tweede plaats op Humo's Rock Rally, waarmee ze bewezen dat ze zowel in het jazz- als het rockcircuit thuishoren. Hun composities zijn onconventionele creaties die variëren van woestijnrock tot avant-garde jazz, maar hebben steeds een karakteristieke sound. Het samenspel is gewaagd, soms explosief, maar steeds oprecht en met het nodige gevoel voor humor.

Lees verder...

Hun 10" EP werd opgenomen door Jasper Maekelberg (Mintzkov, Yuko) en loodst je binnen in een volstrekt eigen muzikaal universum waar voldoende muzikale ideeën verwekt worden voor een eerste langspeler die er in 2015 aankomt!

Manngold 

Manngold is een Gentse supergroep met in haar rangen mannen van Dead Man Ray (Karel De Backer), Vive La Fête (Matthias Standaert), Gabriel Rios (Maarten Standaert) en Fifty Foot Combo (Rodrigo Fuentealba). Verwacht een instrumentale en psychedelische mix van krautrock, sixties, acid en noise mét twee drummers.

In januari neemt de band zijn debuutalbum op in de Invada studio's in Bristol, vaste stek van o.a. Portishead, Beak en The Horrors!

<Close Encounters>

Close Encounters tussen Cactus Muziekcentrum en KAAP! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden. Concerten als open ontmoetingen, over de grenzen van genres en stijlen heen, gericht op een publiek met wijdopen oren. De bands die passeren zijn stuk voor stuk eigenzinnige performers die inspiratie halen uit diverse, vaak heel uiteenlopende muzikale bronnen en tradities als jazz, blues en wereldmuziek