Mop Mop ft. Anthony Joseph

Mop Mop ft. Anthony Joseph uk

dj Lieven 'SATANIC SAMBA' Verstraete

vr 08.05.2015

Gepresenteerd door Cactus Muziekcentrum en De Werf

Loading Ticket Info
Mop Mop ft. Anthony Joseph 

Mop Mop is de groep rond de Italiaanse producer en componist Andrea Benini. Zijn mix van voodoojazz, afrobeat, exotische ritmes en soul is een grensoverschrijdende aanval op het world- en jazzsegment.

 

Mop Mop haalt ook het beste in dub poëet Anthony Joseph naar boven. Joseph, die als jonge twintiger zijn geboorteland Trinidad inruilde voor London, laat in zijn slams de vlotte stem van een nieuwe Brits-Afrikaanse generatie horen. Hij werkte eerder al samen met BRZZVLL, The Spasm Band en Meshell Ndegeocello, nu laat hij zijn vloeibare rijmelarij los op de verdomd funky afrojazz die MOP MOP voor de gelegenheid voor hem uitrolt.

 

Op het album 'Isle Of Magic' roepen Mop Mop en Anthony Joseph met spooky grooves de geest van Gil Scott-Heron, Fela Kuti, Funkadelic, Mulatu Astatke en zijn Heliocentrics op. Lefto is alvast fan en u gaat ongetwijfeld ook snel overstag!

<Close Encounters>

Close Encounters tussen Cactus Muziekcentrum en Kaap! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden. Concerten als open ontmoetingen, over de grenzen van genres en stijlen heen, gericht op een publiek met wijdopen oren. De bands die passeren zijn stuk voor stuk eigenzinnige performers die inspiratie halen uit diverse, vaak heel uiteenlopende muzikale bronnen en tradities als jazz, blues en wereldmuziek