Channel One

Channel One uk

Forward Fever meets Indica Dubs ft. Shelly Ravid b/uk

Screening 'Beldub'

za 14.11.2015
16+

FUNKTION ONE PROVIDED BY SOUNDSYSTEM.BE

 

Gepresenteerd door Cactus Muziekcentrum en Forward Fever.

Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
einde

We benadrukken dat personen onder de 16 jaar geen toegang krijgen tot Dub Revolutions.
Er is controle aan de ingang.  Bij twijfel en ontbreken van een geldig paspoort zal de toegang geweigerd worden, hou hier rekening mee!

Channel One 

Met Channel One, één van de bekendste soundsystems uit de dubscene, wordt dit een absolute topeditie! Mikey Dread en zijn broer Jah T kozen in 1979 de naam CHANNEL ONE als hommage aan het legendarische Jamaicaanse platenlabel. Geïnspireerd door Bob Marleys geloof om mensen te verenigen via reggae muziek, is grenzen uitgommen ook de missie van Channel One. In 2012 won Channel One de Red Bull Culture Clash, vóór Major Lazor, Skream, Benga, Metalheadz en Soul Jazz en speelde zo als eerste reggae soundsystem ooit in de legendarische Wembley Arena.

 

Channel One bouwt handmatig op maat gemaakte speakers die met hun heavy bassen een perfecte uitlaatklep vormen voor hun strakke selectie van oude en nieuwe dubklassiekers. MC Ras Kayleb vult perfect aan met Rastafarian chants en songs!

Forward Fever meets Indica Dubs ft. Shelly Ravid 

Indie dub & roots label, producer en dj ... Indica Dubs startte in 2010 en wist een brede catalogus van releases op te bouwen en daarmee in sneltempo een wereldwijd publiek te bereiken. Indica Dubs wordt de wereld rond gedraaid door soundsystems als Jah Shaka, King Shiloh, Channel One, Iration Steppas en King Earthquake.

 

Het lijstje samenwerkingen klinkt met o.a. Conscious Sounds, Alpha & Omega, Bush Chemist, Shiloh Ites, Culture Freeman, Chazbo en vele anderen ronduit indrukwekkend. Indica Dubs brengt Shelly Ravid mee naar Cactus Club. Met haar live reggae band is ze een graag geziene en geëngageerde gast op events in London. Bless the mic!

 

Na de release van single 'Rasta We Rasta' ft. Danny Red, Idren Natural & Jamma Dim, nam ook het succes van Dub Revolution host Forward Fever een wereldwijd loopje! Dit jaar losten ze met 'The Righteous Man', 'Liberation Step' en 'Let Jah' maar liefst drie tracks op Indica Dubs.

Screening 'Beldub' 

'Beldub' is een film over singers & players, over vocals & versions, over vinyl & dubplates, over gillende sirenes en brullende versterkers – over de vele gezichten van reggaemuziek in België.

 

De makers baanden zich een weg doorheen loodzware bassen en galmende echo's en keken en passant diep in de ogen van de dub, het donkerste gezicht van de reggae. Tussen torens van speakers vonden zij een instrument dat muren doet trillen, mensen samenbrengt en hun ziel geneest: de soundsystem.

 

'Beldub' brengt het verhaal van een muziekscène in de marge: van de pioniersjaren tot op vandaag en geeft het woord aan dj’s, producers en muzikanten voor wie reggae het evangelie werd.

<Dub Revolution>

Cactus Muziekcentrum en vaste partner Forward Fever schuimen sinds 2010 de stratosfeer af op zoek naar de nieuwste revelaties van all things dub. Even graag rijdt Dub Revolution achteruit naar de oorsprong, evoluties en invloeden van de dub scene. Party’s die niet alleen op uw heupen, maar ook op uw conscious mind mikken! Het succes van Dub Revolution gaf ons inspiratie voor de nieuwe reeks Roots Revolution daarin brengen we voortaan alle live geluiden uit het brede spectrum van roots, reggae en dub onder.