Speedy Ortiz © R. H. Rothenberg-Ware
Loading Ticket Info
Speedy Ortiz 

Het concept van Speedy Ortiz en hun debuutplaat 'Major Arcana' is simpel: sterke harmonieën, omwonden met zoete vocalen en gedragen door grillige gitaren en noisy distortion. De band wordt veelvuldig vergeleken met bands als Dinosaur Jr., The Pixies, Magnapop, Throwing Muses en Pavement.

 

Frontvrouw Sadie Dupuis heeft duidelijk de invloed van Stephen Malkmus als een spons opgenomen (ze was zelfs ooit zangeres in Babement, een all-female Pavement-coverband) en omgezet in vruchtbare songs die doen denken aan de outsiders en geeks van een Amerikaanse high school. Nummers als 'No Below' en 'Fun' landen als granaten op de spottende cheerleaders en opgepompte jocks. Hun energieke lo-fi en indie rock leverde hen tot nu toe o.a. lovende recensies op in NME (9/10) en Pitchfork (8,5/10).

Mountain Bike 

Mountain Bike houdt er niet van om te doen alsof. Ook al doet hun muziek heerlijk zorgeloos aan, ze weten precies wanneer er welke noot moet worden gespeeld. Dobberend op ijle gitaardeuntjes en meezingbare refreinen biedt de groep je een goed tegengif tegen alle muzikale wannabees die te hard proberen om nonchalant over te komen. Het is een kunst om ongeforceerd als Mac Demarco, Wavves of Ty Seagall te klinken, maar Mountain Bike doet het met het juiste gehalte ongedwongenheid.

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor verborgen goodies uit de broeierige onderbuik van de huidige muziekscene. Voor een kleine ticketprijs is Cactus Muziekcentrum je persoonlijke gids langsheen relevante geluiden uit de ondergrond. Noise, shoegaze, postrock en psychedelica, maar evengoed poppy elektronica en intieme singer-songwriting, steeds met een hoog DIY-gehalte. Experimentele nieuwlichters, die ver weg blijven van hypes en trends.

 

Nóg voordeliger met een Cactus Prikkaart waarmee je o.a. gratis naar álle concerten uit deze reeks kan!