Danny Red

Danny Red uk

Jah Chalice ft. Saralène & Isayah d

Ras Tinny irl

vr 09.05.2014

Gepresenteerd door Cactus Muziekcentrum & Forward Fever.

Loading Ticket Info
Danny Red 

Bij Danny Red stroomt het driekleurige bloed van Jamaica doorheen zijn anderen sinds hij er als kind vertoefde. De opgeflakkerde liefde voor reggae nam hij terug mee naar Londen, waar hij zich bij City Dread soundsystem als deejay verdiepte in de verleidende ritmes en beats . Vanaf de jaren '90 kwam hij meer naar voren als zanger om de melodieën een persoonlijke uitlijning te geven. Sindsdien brengt hij een mengpot van de Londense frisheid met traditionele reggae sounds en werkte hij samen met Gussie P., Mafia & Fluxy Dub Creator en vele anderen.

Jah Chalice ft. Saralène & Isayah 

Verwacht een strakke selectie van hun favoriete releases en eigen producties, Kibish Tribe, Dandelion en Jah Free zijn enkele van hun invloeden. Samen met Isayah & Saraléne (die samen de single 'Ruleylah' uitbrachten) komen ze voor de eerste keer naar België.

Ras Tinny 

Zijn diepe teksten en opvallende stem zijn kenmerkend voor deze hartelijke zanger uit Dublin. Samenwerkingen met JahYu, Dub Investigation, Alpha Steppa, A&O, Revelation Sound en zijn single 'Moonsoon Come' tonen aan dat dit een artiest is om in het oog te houden!

<Dub Revolution>

Cactus Muziekcentrum en vaste partner Forward Fever schuimen sinds 2010 de stratosfeer af op zoek naar de nieuwste revelaties van all things dub. Even graag rijdt Dub Revolution achteruit naar de oorsprong, evoluties en invloeden van de dub scene. Party’s die niet alleen op uw heupen, maar ook op uw conscious mind mikken! Het succes van Dub Revolution gaf ons inspiratie voor de nieuwe reeks Roots Revolution daarin brengen we voortaan alle live geluiden uit het brede spectrum van roots, reggae en dub onder.