Dans Dans

Dans Dans b

Sons Of Kemet uk

za 29.11.2014

Gepresenteerd door Cactus Muziekcentrum en De Werf.

Loading Ticket Info
Dans Dans 

Dans Dans is het psychedelische jazzrock trio dat Bert Dockx (Flying Horseman) deelt met Lyenn Jacques (Lyenn) en Steven Cassiers (Dez Mona). De drie heren wisten hun liefde voor zowel rock als jazz met succes te versmelten tot een eclectisch en opwindend geheel. Hun inspiratie reikt van Sun Ra over Thelonious Monk en Ennio Morricone tot Wannes Van De Velde. Hun debuut scoorde 4 sterren in De Morgen en live werden ze tot het beste wat OOR het laatste decennium meemaakte gebombardeerd.

 

Lees verder...

Dit concert is meteen ook de officiële cd-voorstelling van hun nieuwe album '3' dat op 17 november uitkomt bij Unday Records (Flying Horseman, Trixie Whitley, …). Waar Dans Dans op de eerste twee platen vooral andermans composities interpreteerde en radicaal bewerkte, zijn bijna alle nieuwe nummers van eigen makelij. De naam van de nieuwe plaat geeft het al aan: meer dan ooit gaat het om '3' mensen die samen muziek maken. Lyenn, Cassiers en Dockx besnuffelen elkaar meer dan ooit als wilde honden: aftasten, aftroeven en elkaar dan hijgend in de ogen staren. Hierdoor slaagt de band erin zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn grenzen te verleggen. Meer elektronica en meer toetsen, meer exotische invloeden, maar ook drones en ambiemt. Hiphop en psychedelica.

Sons Of Kemet 

Sons Of Kemet is ongetwijfeld één van de grootste revelaties die de laatste jaren uit het Verenigd Koninkrijk overwaaide. Hun debuutplaat uit 2013 kreeg wereldwijd lovende kritieken en leverde de band datzelfde jaar o.a. een award als 'Best Jazz Act' op tijdens de fel gegeerde Britse MOBO Awards. De titel van de plaat – 'Burn' – is niet lukraak gekozen. De muziek van dit atypische jazzkwartet klinkt met name uiterst explosief.

 

Lees verder...

Aan de basis van hun muziek ligt een stevig ritmisch fundament, gevormd door twee drummers, Seb Rochford en Tom Skinner. De inventieve ritmische dialogen tussen beide drummers worden van extra 'poer' voorzien door het pompende tubaspel van Theon Cross, die daarnaast via allerhande elektronica en fx het geheel in een psychedelisch jasje steekt.

 

De voornaamste melodische insteek komt van saxofonist Shabaka Hutchings. Deze jonge Brit met roots in Barbados, wist in geen tijd een respectabele carrière. Van BBC Radio 3 kreeg hij de titel 'New Generation Jazz Artist for 2010' opgespeld. Dit leverde hem o.a. een plaats op in de band van Courtney Pine en het afro space jazz ensemble The Heliocentrics. Zelf omschrijven Sons Of Kemet hun muziek als een mix van jazz, Caribische folk en muziek uit de Afrikaanse diaspora.

<Close Encounters>

Close Encounters tussen Cactus Muziekcentrum en Kaap! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden. Concerten als open ontmoetingen, over de grenzen van genres en stijlen heen, gericht op een publiek met wijdopen oren. De bands die passeren zijn stuk voor stuk eigenzinnige performers die inspiratie halen uit diverse, vaak heel uiteenlopende muzikale bronnen en tradities als jazz, blues en wereldmuziek