Matthew Halsall Quintet uk

za 23.03.2013

Gepresenteerd door Cactus Muziekcentrum & De Werf.

Loading Ticket Info
Matthew Halsall Quintet 

De Britse trompettist Matthew Halsall is een rijzende ster aan het Engelse jazzfirmament. Zijn vorige plaat 'On The Go' werd alom gelauwerd in de Engelse pers en sleepte diverse prijzen in de wacht, waaronder de World Wide Award binnen de categorie 'jazz'. Hij mag dan ook Gilles Peterson (BBC radio-icoon én organisator van Worldwide Festival) tot één van zijn grootste fans rekenen. Ook de wereldbefaamde deejay/producer Mr. Scruff schiet woorden te kort wanneer hij zijn loftrompet bovenhaalt over 'Fletcher Moss Park', de nieuwste langspeler van Matthew Halsall.

Lees verder...

De muziek reminisceert aan de modale en spirituele jazz van John en Alice Coltrane. De aanwezigheid van de vaak vergeten harp is daar niet vreemd aan. In dit quintet geen virtuositeit om de virtuositeit, maar muziek die drijft op een totaalsound, die de luisteraar meeneemt doorheen een breed palet van emoties. Dat een aandachtig luisteraar bij momenten de link hoort met de filmische muziek van Cinematic Orchestra is geen toeval. Zo coverde Matthew Halsall hun 'Ode To The Big Sea' en maakt drummer Luke Flowers deel uit van dit quintet. De band wordt vervolledigd door drie opmerkelijke figuren uit de bruisende scene in Manchester: pianist Taz Modi (Submotion Orchestra / Ariya Astrobeat Arkestra), harpiste Rachael Gladwin (Rachael and the Red Socks) en bassist Gavin Barras (Nat Birchall Band).

 

Matthew Halsall trompet
Rachael Gladwin harp
Taz Modi piano
Gavin Barras contrabas
Luke Flowers drums

<Close Encounters>

Close Encounters tussen Cactus Muziekcentrum en KAAP! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden. Concerten als open ontmoetingen, over de grenzen van genres en stijlen heen, gericht op een publiek met wijdopen oren. De bands die passeren zijn stuk voor stuk eigenzinnige performers die inspiratie halen uit diverse, vaak heel uiteenlopende muzikale bronnen en tradities als jazz, blues en wereldmuziek