...
     
Kris Naphtali + S'Kaya + Forward Fever
vrijdag 25.10.2013
Loading Ticket Info
Wanneer:

vrijdag 25.10.2013

leeftijd 16+

Gepresenteerd door Cactus Muziekcentrum en Forward Fever.

Kris Naphtalius

De Amerikaanse reggae/dub-muzikant Kris Naphtali maakt voor deze negende editie van Dub Revolution voor het eerst de oversteek naar Europa! Naphtali hostte jarenlang de internet radioshow PositiveVibes en startte in 2006 met het producen van zijn eigen muziek. In 2010 stampte hij een eigen, gelijknamig, platenlabel uit de grond en releaste een eerste album met medewerking van verschillende muzikanten waaronder de bekende Britse producer Roots Hi-Tek en soundsystem/producer King Earthquake. Zijn tweede release was 'Brizion Meets Kris Naphtali', een samenwerking met de Amerikaanse reggae producer Brizion.

 

Get ready for some raw dupplate style, first time in Europe!

S'Kayafr

Met zijn melodieuze, dynamische vibes en bewuste lyrics is S'Kaya een van de meest veelbelovende en opwindende muzikanten van zijn generatie. S'Kaya werd in '87 in Frankrijk geboren als kind van Algerijnse ouder. Hij begon zijn muzikale carrière met raps en wist oudere en meer ervaren muzikanten te verbazen met zijn maturiteit en doorzettingsvermogen. Niet veel later begon hij zijn eigen muziek te producen, zijn raps kwamen terecht op verschillende compilaties.

 

Op zijn zestiende ontdekte hij reggae en, verleid door de muzikaliteit en melodie die reggae bood, identificeerde hij zich met de universele boodschap van het genre. Zijn eerste lyrics trokken meteen de aandacht van lokale sound systems en hij werd uitgenodigd om te zingen op verschillende reggaecompilaties.

 

Ondertussen heeft S'Kaya er samenwerkingen opzitten met reggae producers van over de hele wereld. Zo tourde hij in 2012 door Mexico met de bekende UK reggae dub producers Dougie Conscious (oprichter van ‘The Bush Chemists’), Culture Freeman en King General.

<Dub Revolution>

Cactus Muziekcentrum en vaste partner Forward Fever schuimen sinds 2010 de stratosfeer af op zoek naar de nieuwste revelaties van all things dub

REEKSEN ->