Natan Birchall Quintet uk

za 05.10.2013

Gepresenteerd door Cactus Muziekcentrum en Kunstencentrum De Werf.

Loading Ticket Info
Natan Birchall Quintet 

De mosterd voor deze Close Encounters wordt opnieuw gehaald uit het Verenigd Koninkrijk. Saxofonist Natan Birchall komt uit dezelfde stal als Matthew Halsall en releaste een handvol platen als sideman en leader op diens label Gondwana Records. Aanvankelijk begonnen als saxofonist bij diverse reggae en ska-ensembles, verdiepte hij zich gedurende zijn carrière steeds meer in de spirituele en vroege free jazz van grootheden als John Coltrane en Pharaohe Sanders. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de gelijkenissen in zowel sound als composities treffend zijn. Zijn meest recente plaat 'World Without Form' – die hij in eigen beheer uitbracht – werd door menig jazzcriticus in binnen– en buitenland bij de beste platen van 2012 gerekend.

Lees verder...

De klankkleur van het quintet wordt in sterke mate bepaald door de aanwezigheid van vibrafonist Corey Mwamba. Samen met pianist Adam Fairhall zoekt hij in ware McCoy Tyner-stijl de open ruimte op, geruggesteund door de solide ritmesectie bestaande uit bassist David John Kane en drummer Paul Hession. Het bestaan van deze uitzonderlijke groep is in onze contreien lange tijd een goed bewaard geheim gebleven. We zijn dan ook maar wat blij dat we deze band in Brugge mogen presenteren.


Nat Birchall saxofoons
Adam Fairhall piano
Corey Mwamba vibrafoon, percussie
David John Kane contrabas
Paul Hession drums

<Close Encounters>

Close Encounters tussen Cactus Muziekcentrum en Kaap! Samen gaan we op zoek naar interessante kruisbestuivingen tussen onze vertrouwde muzikale werelden. Concerten als open ontmoetingen, over de grenzen van genres en stijlen heen, gericht op een publiek met wijdopen oren. De bands die passeren zijn stuk voor stuk eigenzinnige performers die inspiratie halen uit diverse, vaak heel uiteenlopende muzikale bronnen en tradities als jazz, blues en wereldmuziek