The Samuel Jackson 5
Loading Ticket Info
The Samuel Jackson 5 

Postrockers uit Noorwegen, broeinest voor instrumentale muziek. Bestaan uit vijf stuks, maar verder houdt elke vergelijking met zijne snorheid Samuel Jackson of die andere vijf van The Jackson Five het hier best voor bekeken. The Samuel Jackson 5 begonnen als obscure drum 'n' bass band maar kwamen al gauw op het goede pad terecht, hoewel ze daar nog wel eens van af durven te wijken voor een flirt met jazz en rock. De duistere rand van postrock bewandelen ze liever niet. Hun invloeden lopen van progrockhelden King Crimson over John Coltrane naar Do Make Say Think en die durven ze allemaal wel eens in één song te combineren. Het resultaat? Hypnotiserende riffs die plots uitmonden in jazzy freakouts.

Petrels 

Petrels is het soloproject van Oliver Barrett van Bleeding Heart Narrative. Zijn debuut 'Haeligewielle' ('heilige bron') is een zondvloed van verleidelijke noise en verpletterende melodieën. Zijn massieve drones en epische verhalen scoren een indrukwekkende 8,5/10 op The Silent Ballet, dé referentie op het vlak van postrock.

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor verborgen goodies uit de broeierige onderbuik van de huidige muziekscene. Voor een kleine ticketprijs is Cactus Muziekcentrum je persoonlijke gids langsheen relevante geluiden uit de ondergrond. Noise, shoegaze, postrock en psychedelica, maar evengoed poppy elektronica en intieme singer-songwriting, steeds met een hoog DIY-gehalte. Experimentele nieuwlichters, die ver weg blijven van hypes en trends.

 

Nóg voordeliger met een Cactus Prikkaart waarmee je o.a. gratis naar álle concerten uit deze reeks kan!