Gussie P & Matic Horns

Gussie P & Matic Horns uk

Forward Fever meets Kenny Knots b/uk

Irieland Sound d

+ The Reggae Movement Exhibition 2012

+ Lecture Karel Michiels aka Jah Shakespear

Funktion One provided by Soundsystem.be

vr 10.02.2012

Gepresenteerd door Cactus Muziekcentrum & Forward Fever.

Loading Ticket Info
Gussie P & Matic Horns 

Gussie  P begon zijn carrière in de jaren ’80 als engineer bij Fashion Records, waar hij met zowat elke grote naam uit Jamaica, de UK en USA werkte. Later richtte hij zelf het 'Sip A Cup' Label en 'Gussie P' Records op. Voor al zijn releases werkt hij samen met Mafia & Fluxy, bijgestaan door grote namen zoals Augustus Pablo en Horace Andy! Op Dub Revolution brengt hij Matic Horns mee. Deze extreem getalenteerde trombonespeler is naast sessiemuzikant bij Aswad en Gregory Isaacs ook te horen op vele roots- en dubplaten van UK- producers zoals Ruff Cutt, Stingray, Mafia & Fluxy en natuurlijk Gussie P! Matic Horns is blasting reggae music into the next centrury!

Forward Fever meets Kenny Knots 

MC en zanger Kenny Knots verhuisde piepjong van de Caraïben naar de UK waar hij lid werd van de legendarische Unity Sound crew. Op zijn 16de schopte hij zijn 'Watch How The People Dancing' tot in de hoogste regionen van de Britse charts, later werd het nummer heruitgebracht door Honest Jon's Records, het label van Blurman Damon Albarn. Knots werkte samen met werkelijk alle grote Europese dubnamen, werd reeds meerdere keren verkozen tot 'best European dub singer' en maakt momenteel deel uit van het Bush Chemists-collectief.

<Dub Revolution>

Cactus Muziekcentrum en vaste partner Forward Fever schuimen sinds 2010 de stratosfeer af op zoek naar de nieuwste revelaties van all things dub. Even graag rijdt Dub Revolution achteruit naar de oorsprong, evoluties en invloeden van de dub scene. Party’s die niet alleen op uw heupen, maar ook op uw conscious mind mikken! Het succes van Dub Revolution gaf ons inspiratie voor de nieuwe reeks Roots Revolution daarin brengen we voortaan alle live geluiden uit het brede spectrum van roots, reggae en dub onder.