CallMeKat
Loading Ticket Info
CallMeKat 

De Deense Katrine Ottosen alias CallMeKat heeft een kneedbare stem. Eentje die ze nu eens lief laat spinnen, dan weer krols laat krabben. In combi met een stapeltje vintage keyboards, drums en do-it-yourself elektronica produceert ze een erg sfeervol geluid, vol speelse elementen en referenties aan o.a. de zusjes CocoRosie, Under Byen of Susanna & The Magical Orchestra. Voor de opnames van haar nieuwe album 'Where The River Turns Black' trok ze samen met Joe Magistro (Prophet Omega) en Sara Lee (Gang Of Four, The B 52's) de Catskill Mountains, ten Noorden van New York in. Een tot studio omgebouwde schuur, omgeven door sneeuwtoppen, dennenwouden én vintage gear bleek de perfecte setting om haar fantasieën om te zetten in songs.


CallMeKat tourde met o.a. Au Revoir Simone, Okkervil River, The Dø en was één van de revelaties tijdens Eurosonic 2010!

Love Like Birds 

Love Like Birds is Elke De Mey, gezegend met een warme, dromerige stem waarmee ze haar folkliedjes een aantrekkelijk intimistisch karakter geeft. Slaapkamerpop die je door een gammele maar verbazende productie vanop haar eerste titelloze debuut zowat live ingefluisterd wordt. Ze kleedt haar donker eerlijk, heerlijk naïeve liedjes aan met subtiele arrangementen. Zacht zalvende nostalgie!


Ondertussen is haar support show voor Dark Dark Dark in de Bush Hall in London helemaal uitverkocht. Elke maakt er haar Britse entree in één van de meest prestigieuze zalen waar eerder ook Lily Allen, Amy Winehouse en Anna Calvi speelden. Niet mis voor een jongedame uit Gent.

 

Live wordt Elke bijgestaan door Benjamin Dousselaere (The Violent Husbands, Tape Tum) en (als zijn agenda het toelaat) Jinte Deprez (Balthazar).

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor verborgen goodies uit de broeierige onderbuik van de huidige muziekscene. Voor een kleine ticketprijs is Cactus Muziekcentrum je persoonlijke gids langsheen relevante geluiden uit de ondergrond. Noise, shoegaze, postrock en psychedelica, maar evengoed poppy elektronica en intieme singer-songwriting, steeds met een hoog DIY-gehalte. Experimentele nieuwlichters, die ver weg blijven van hypes en trends.

 

Nóg voordeliger met een Cactus Prikkaart waarmee je o.a. gratis naar álle concerten uit deze reeks kan!