Conscious Sounds ft. Dougie Conscious & King General

Conscious Sounds ft. Dougie Conscious & King General uk

Slimmah Sound & Lyrical Benjie nl

Forward Fever b

Funktion-One provided by Soundsystem.be

za 28.05.2011

Gepresenteerd door Cactus Muziekcentrum & Forward Fever.

Loading Ticket Info
Conscious Sounds ft. Dougie Conscious & King General 

Dougie Wardrop stuurde jarenlang de fijnste dub tunes de wereld in vanuit zijn Dub Shack Record store in Camden, hartje London. Zijn eigen introductie in de dubwereld kwam er toen rootszanger Tina Stelin zijn hit 'Can't Touch Jah' van vocals voorzag. Als dubhead opereert hij onder namen als Bush Chemists, East Meets West, Messenjah, Dub Specialist en Centry en werkte samen met o.a. Barry Isaacs, Hughie Isaachar en Stephen Wright. Met zijn independent label Conscious Sounds is hij een prominent dealer in UK stepper dub! Naar Cactus brengt hij vocalist King General mee, een man met een pak releases op zijn naam.

Slimmah Sound & Lyrical Benjie 

Strictly roots! Achter Slimmah Sound schuilt Tim Baumgarten, Amsterdam based producer van essentiële roots en dub via zijn eigen label Roots Tribe Records. Samen met gitarist Robby Sens geeft hij het geluid van Slimmah Sound een authentieke en tegelijk frisse seventies roots-, reggae- en dubfeel. Een pak old school én new school zangers als Judah Eskender Tafari, Earl Sixteen en Jah Melodie koppelden hun stem aan hun ritmes.
Naar Dub (R)evolution brengt Slimmah Sound Lyrical Benjie mee, een vocalist met een paar mooie releases op Roots Tribe Records, King Shiloh Majestic Music en New Flower Records.

Forward Fever 

Ook Forward Fever ontbreekt niet op deze derde editie van Dub (R)evolution! Deze Brugs/Gentse crew voorziet u van conscious roots reggae en dub, Jamaican and UK style. Wekelijkse leveranciers van oude rootskrakers én de nieuwste dubtunes in hun programma I&I Time op Villa Bota.

<Dub Revolution>

Cactus Muziekcentrum en vaste partner Forward Fever schuimen sinds 2010 de stratosfeer af op zoek naar de nieuwste revelaties van all things dub. Even graag rijdt Dub Revolution achteruit naar de oorsprong, evoluties en invloeden van de dub scene. Party’s die niet alleen op uw heupen, maar ook op uw conscious mind mikken! Het succes van Dub Revolution gaf ons inspiratie voor de nieuwe reeks Roots Revolution daarin brengen we voortaan alle live geluiden uit het brede spectrum van roots, reggae en dub onder.