Kanka
Weeding Dub

Kanka fr

Weeding Dub fr

Forward Fever b

Funktion-One b

za 12.02.2011
Loading Ticket Info
Kanka 

Steppa warrior style! De dubs van multi-instrumentalist Kanka zitten zwaar onder invloed van Jamaica en de UK. Live deponeert hij zijn technodubs aan een meer dan gemiddelde snelheid op de bassen die Chris B. voor hem uitrolt. Kanka dropte zijn debuut op Hammerbass Records en bracht er in 2006 ook 'Alert' onder, nog steeds het zwaarste album in het genre. Samen tekenen deze dub creators met live mixing en live bas voor een indrukwekkend potje rootsy dubs met welgemikte percussie. Op Reggae Geel werd de set van Kanka gesnoeid tot een triestige veertig minuten omdat Bunny Wailer van geen ophouden wist. Tijd voor een herkansing bij Cactus!

Weeding Dub 

Weeding Dub geldt als dé voortrekker van de nieuwe Franse dub scene. Na een geslaagde verschijning op verschillende compilaties wist de Fransoos eigen vinyl te vullen met stepper tunes die twijfelen tussen een Franse en Britse invloed. Zijn debuut 'Steppactivism' uit 2004 bleef nog preuts trouw aan de reggaescene, maar met extra live instrumenten en verschillende zangers / MC's klinkt hij live en op zijn nieuwste album 'Sound Of Reality' een pak diverser.

<Dub Revolution>

Cactus Muziekcentrum en vaste partner Forward Fever schuimen sinds 2010 de stratosfeer af op zoek naar de nieuwste revelaties van all things dub. Even graag rijdt Dub Revolution achteruit naar de oorsprong, evoluties en invloeden van de dub scene. Party’s die niet alleen op uw heupen, maar ook op uw conscious mind mikken! Het succes van Dub Revolution gaf ons inspiratie voor de nieuwe reeks Roots Revolution daarin brengen we voortaan alle live geluiden uit het brede spectrum van roots, reggae en dub onder.