Logo Week Van De Belgische MuziekVI.BE (aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector) en VRT zetten samen met verschillende spelers uit de muzieksector en diverse andere media de schouders onder de Week van de Belgische muziek. Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari wordt muziek van eigen bodem extra in de spotlights gezet om de zwaar getroffen muzieksector een hart onder de riem te steken. Tijdens die week worden over heel België tal van muzikale initiatieven ondernomen, die er samen één grote liefdesverklaring aan Belgische muziek van maken!

Ook Cactus Muziekcentrum is sinds jaar en dag een veilige haven voor talent van eigen kweek. Door de jaren heen vond dankzij Cactus menig Belgisch muzikant z’n weg naar een podium in de Brugse binnenstad. In de Week van de Belgische muziek geven we ons publiek een inkijk in de rijke geschiedenis van onze werking en de plek die Belgische muziek in die historiek inneemt.

Tijdens de Cactus Music Walk ontdek je al wandelend en volledig coronaproof de verschillende locaties in Brugge die een rol hebben gespeeld in het verhaal van Cactus én in de carrière van talloze Belgische artiesten. Van de Sint-Amandsstraat waar het allemaal begon, tot het Minnewaterpark waar elk jaar duizenden bezoekers bijeen komen tijdens Cactusfestival.

Print het routeplan en trek de stad in met je smartphone (en koptelefoon) bij de hand. Bij elke locatie vertellen we je het verhaal én kijken we terug naar een legendarisch concert van een Belgische artiest, gelinkt aan een onverwoestbare belpop plaat!