Shabazz Palaces

Shabazz Palaces us

+ DJ Nikomba

zo 03.02.2019
staand

I.s.m. Hussle.

Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
Shabazz Palaces
einde
Shabazz Palaces 
20:45

Recht uit ‘The United States of Amurderca’! Het enigmatische duo Palaceer Lazaro en Tandai ‘Baba’ Maraire, samen Shabazz Palaces, brengt z'n psychedelische beats en maatschappijkritische rhymes naar Cactus Club.

 

Met hun laatste wapenfeit, het tweeluik ‘Quazarz: Born On A Gangstar Star’ en ‘Quazarz Vs. The Jealous Machines’ dipten de heren hun teen nog dieper in het afrofuturisme. Een stroming in de kunst die teruggaat tot artiesten als Sun Ra, Basquiat en Parliament Funkadelic en politiek bewustzijn, black empowerment en science fiction combineert. Onder andere door de verfilming van Marvel classic 'Black Panther' en nieuwlichters als Solange en Janelle Monàe is het afrofuturisme terecht weer helemaal op het voorplan.

 

Ook Shabazz Palaces kaderen met hun tracks politiek activisme, kritiek op de gesegregeerde maatschappij en zwart bewustzijn via sciencefiction. De jazzy, psychedelische productie van Maraire en de scherpe pen en tong van lyrical mastermind Palaceer werken op brein en benen. Goeie opletters herkennen in Palaceer mogelijks Ishmael Butler, aka Butterfly van het legendarische 90’s rap combo Digable Planets. A Glitch in The Matrix? Wie zal het zeggen.

+ DJ Nikomba 

Dj Nikomba brengt iedereen in de juiste hogere sfeer voor het concert van Shabazz Palaces.

Wij bevelen u ook graag dit concert aan:
13.04
zaterdag
zat
13.04
zat
Grails
Trance inducing postrock for fans of Forest Swords, Om, GY!BE.
Grails
Cactus Club
20:00
Loading Ticket Info