Rudeboy plays Urban Dance Squad ft. Dj DNA nl

za 29.10.2022
staand

I.s.m. Stricto Tempo

Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
Rudeboy plays Urban Dance Squad ft. Dj DNA

Op dit moment staat de coronabarometer op code geel. Onze concerten kunnen doorgaan op de volledige capaciteit en een mondmasker en geldig Covid Safe Ticket zijn niet langer nodig.


Meer info over de coronamaatregelen bij onze concerten vind je hier.

Rudeboy plays Urban Dance Squad ft. Dj DNA 
20:45

De Nederlandse Raprock pioniers Urban Dance Squad zijn één van de meest legendarische bands van de lage landen. In het kielzog van Amerikaanse crossoveracts als Red Hot Chili Peppers, Fishbone en Living Colour combineerden ze op een ongeziene manier elementen uit zwarte en witte muziekcultuur. Met hun mix van hiphop, hardrock, heavy metal, funk, soul, reggae en jazz groeide UDS in de jaren 90 uit tot hét Nederlandse muzikale exportproduct, en inspireerden ze en passant Rage Against The Machine om ook gierende gitaren en militante raps met elkaar te kruisen. De groep bracht vijf succesvolle studioalbums uit, tourde de wereld rond en scoorde in het collectief geheugen gegrifde hits als Demagogue,Deeper Shade of Soul’ en Good Grief. Bovendien stonden ze bekend om hun wilde concerten, met de imposante rapper Rudeboy in de rol van publieksmenner. ‘Wie wil weten wat voor een explosie The Squad op het podium was, mag op YouTube de woorden ‘UDS Pinkpop 1990’ intikken’ – aldus De Morgen.

 

Voor de eerste keer sinds Urban Dance Squad er mee ophield in 2006 brengt Rudeboy de hits en sound van de squad terug naar het podium, bijgestaan door stichtend lid Dj DNA en een handvol topmuzikanten. Na gesmaakte concerten in Ancienne Belgique en een volle festivalzomer komt ‘Rudeboy plays UDS’ ook Cactus Club op zijn kop zetten. Knallen!