Jan Swerts b

zo 24.04.2022
zittend
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren

Dit is een verplaatst concert. Tickets blijven geldig. Vragen over je ticket? Neem contact op via tickets@cactusmusic.be.

Een geldig Covid Safe Ticket (CST) en het dragen van een mondmasker is verplicht bij alle concerten van Cactus Muziekcentrum.

Meer info vind je hier.

Jan Swerts 

Jan Swerts, pianist, componist en songwriter, doolt wel vaker 's nachts op kerkhoven rond. Hij houdt van de stilte die er hangt en van de herinneringen die er boven de zerken zweven, voor elke bezoeker andere. En van de confrontatie met de eindigheid, ook daar houdt Swerts van.

Oud Zeer, zijn nieuwe album, is een muzikaal 'grafduinen'. Tien pianonummers die stuk voor stuk vernoemd zijn naar grafschriften die Swerts de afgelopen jaren op begraafplaatsen las. Na Weg, Anatomie van de Melancholie en Schaduwland voelt dit als een logische volgende stap aan. Immers: al zijn hele leven is Jan Swerts nieuwsgierig naar wat de tand des tijds met de mens uitricht, met zichzelf niet het minst, en dan zijn begraafplaatsen nooit ver weg.

Muzikaal is Oud Zeer een stuk kaler, een pak meer uitgebeend dan zijn vorige albums. Piano, stem, hier en daar wat gitaar of strijkers: meer is er niet. Het is zijn langverwachte ‘kerkhofplaat’ die kan dienen als efficiënte 'detox' voor het teveel aan lawaai, stress en ego dat zo eigen is aan de moderne tijd.

Oud Zeer – uitgegeven door Unday Records - is een memento mori, waarop Swerts in zijn typische mix van singer-songwriter en klassiek de luisteraar herinnert aan het troostende feit dat we er weldra nooit meer zullen zijn.

Wij bevelen u ook graag deze concerten aan:
25.02
2022
vrijdag
vrij
25.02
2022
vrij
Sohnarr
Patricia Vanneste solo (ex-Balthazar), album presentation 'Coral Dusk'.
Sohnarr
Cactus Club
20:00
Loading Ticket Info
03.04
2022
zondag
zon
03.04
2022
zon
Emily Jane White
Poetic and haunting folk for darker days. New album 'Alluvion'.
Emily Jane White
Cactus@Villa Bota
20:00
Loading Ticket Info