© Henri George

Schroothoop b

za 05.06.2021
openlucht - zittend (ongenummerd)

I.s.m. Het Entrepot.

Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
Schroothoop

'Buiten Spelen' gaat door in openlucht op de Entrepot site, volgens de coronaprotocollen die op dat moment gelden. Tickets zijn afzonderlijk te koop. Ter plaatse wordt aan de bezoekers een tafel toegewezen voor 1 tot max 4 personen per bubbel.

 

COVID-19 

Meer weten over de coronamaatregelen bij onze concerten?
Alle info vind je op deze pagina.

Schroothoop 
20:45

Met Schroothoop brengen multi-instrumentalisten Rik Staelens, Margo Maex en Timo Vantyghem een hypnotiserende, zinderende en dansbare trip door de Brusselse melting pot. De drie Brusselaars verbaasden vorig jaar met hun bezwerende en bejubelde debuutplaat ‘Klein Gevaarlijk Afval’ (Rebel UpRecords, Stadskanker label): een heerlijke mix van jazz, Oosterse muziek en Cubaans-Afrikaanse ritmes

 

Het instrumentarium van Schroothoop bestaat uit alles wat ze op straat kunnen vinden: werfemmers, pvc-buizen, conservenblikken, wasdraad, potten, pannen en wat meer. Met deze homemade instrumenten fabriceren ze een unieke, scheurende en toch zwoele sound die op het album helemaal tot zijn recht kwam dankzij de post-productie van Dijf Sanders

 

De band overtuigde afgelopen zomer met optredens op Gent Jazz, Recyclart, AMOK, Leffingeleuren, STUK, Plazey, De Casino, Het Bos en recentelijk op het toonaangevende (online) Rewire festival in Den Haag. Op dit moment werken ze in residentie bij Les Ateliers Claus aan de opnames van hun tweede plaat. 

<Buiten Spelen>

Het rijk van de vrijheid is in zicht! In juni zijn we terug en gaan we met Cactus 'Buiten Spelen'.

We geven een podium aan de talentvolle nieuwe generatie Belgische artiesten die alle extra aandacht verdienen en die staan te trappelen om hun muziek aan het Brugse publiek te laten horen. Want ook voor muzikanten, met name talent dat op doorbreken stond, was het afgelopen jaar een opeenvolging van gemiste kansen en tanden bijten. Hoe verzilver je een fantastische plaat, hoe ding je naar de hand van het publiek, hoe hou je jezelf relevant zonder die broodnodige liveshows?

Nu het eindelijk weer kan, presenteren we in samenwerking met Het Entrepot, dat z’n site ter beschikking stelt, zes openluchtconcerten voor een beperkt publiek. Een voorproefje op een mooie zomer die voor de deur staat!