Lee 'Scratch' Perry & Pura Vida Dub

Lee 'Scratch' Perry & Pura Vida Dub jam/b

Release Movie

Forward Fever meets Satta Sound b

vr 23.10.2015
16+
Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
einde
Lee 'Scratch' Perry & Pura Vida Dub 
Exclusief concert!

Al sinds 2006 zorgt Pura Vida voor homegrown potjes reggae, roots en dub die onbeschaamd flirten met soul, blues en world. Het begin van een straf verhaal dat al uitmondde in samenwerkingen met Jamaica’s finest als Ashanti Roy (van The Congos) en nu ook de legendarische Lee 'Scratch' Perry!

 

Dubpioneer Perry spuit sinds de jaren '60 een onuitputtelijke stroom van dub en reggae. Hij stond achter de knoppen bij Studio One en werkte in de studio van Joe Gibbs voor hij van start ging met zijn eigen Upsetter Records. In zijn thuisstudio, The Black Ark, ontving hij o.a. Bob Marley & The Wailers, Junior Byles, Junior Murvin, The Heptones, The Congos en Max Romeo. In de jaren '90 verliet Perry Jamaica en kwam hij terecht in Engeland en de US waar hij samenwerkte met o.a. Adrian Sherwood en Mad Professor.

Puraman Bregt De Boever verleidt zijn kompanen tot fantastische riddims op jazzy blazers en atypische dubinstrumenten als viool en accordeon. De authentieke sound, passie en enthousiasme van Pura Vida haalt ook het beste in Lee 'Scratch' Perry naar boven. Een 12-koppig feestje waarop Pura Vida met veel trots ook het nieuwe album met Lee Perry voorstelt.

<Roots Revolution>

Rastafari! Het succes van onze Dub Revolution parties wakkerde het heilige reggaevuur van Cactus verder aan. De nieuwe reeks Roots Revolution wordt een shelter voor alle conscious sounds die live gebracht worden in het brede spectrum van roots, reggae en dub. Het worden brede concertavonden met telkens een soundsystem voor en na!