Jambinai
Loading Ticket Info
Jambinai 

Met stip één van de meest fascinerende bands uit de underground van Oost-Azië. Jambinai combineert allesverzengende postmetal met traditionele Koreaanse instrumenten tot een ongehoorde hybride van postrock en wereldmuziek. Met een instrumentarium bestaande uit licht exotische instrumenten als de piri, haegum en de geomungo naast in distortion gedrenkte metalgitaren en bulderende drums gaat de band recht voor uw trommelvlies. In thuisland Zuid-Korea reeg Jambinai de awards aan elkaar en ondertussen gaat ook het westen stilaan voor de bijl. 

Lees verder...

Op het Amerikaanse showcasefestival SXSW gingen de duimen omhoog en ook hun vorige passages in België gingen over de tongen. Dit jaar is Jambinai toegevoegd aan de line-up van het gerenommeerde Primavera Sound Festival en staan ze klaar voor een tweede tour door Europa. Het concert in Cactus Club wordt een absolute must see voor wie zich wil laten verrassen en tegen een stootje kan! Fans van The Melvins, Mogwai en Mono moeten vooral niet twijfelen.

Birds 

Het Brugse viertal Birds leeft op een strikt dieet van postrock klassiekers. En dat hoor je: flarden Godspeed, build-ups die aan Mogwai doen denken, gecombineerd met de furie van nationale helden als Steak Number Eight en MIAVA. Zelf geeft de band verder This Will Destroy You en 65daysofstatic mee als invloeden. Lekkers voor wie niet vies is van een flinke portie laagjesmuziek en emotionele gitaaruitbarstingen.

<Projet Global>

Ook deze reeks gaat al een eeuwigheid mee! Met Projet Global gaat we door op een oud elan: muziek van buiten onze westerse denkgrenzen binnenhalen en het muzikale spectrum verbreden. Om het stoffige label ‘wereldmuziek’ nog dieper in het stof te drukken, voert Cactus Muziekcentrum met deze concertreeks een eigenzinnige koers met als vaarroute ‘new engaged sounds from Africa and beyond’. ‘Beyond’ mag u gerust heel ruim interpreteren, deze reeks heeft tentakels tot in Cuba en zelfs Zuid-Korea. Of tot in uw achtertuin, nu de wereld een dorp is.