Loading Ticket Info
Tijdschema
deuren
einde
Daymé Arocena 

Zangeres, componiste, koorleidster en frontvrouw: Daymé Arocena is met haar 22 jaar een briljante en charismatische verschijning in de Cubaanse muziekscene. Daymé is grootgebracht met de Santería religie, haar muziek is dan ook een mix van het traditionele repertoire en de typerende chants, met fragmenten van rumba, smooth jazz en Cubaanse neo-soul.

 

Gilles Peterson ontdekte haar tijdens zijn trip naar Cuba voor zijn compilatie 'Havana Cultura'. Ze was te horen op maar liefst vier tracks op het album. Uiteraard vond haar debuut 'Nueva Era' ook onderdak op zijn eigen Brownswood label.

<Projet Global>

Ook deze reeks gaat al een eeuwigheid mee! Met Projet Global gaat we door op een oud elan: muziek van buiten onze westerse denkgrenzen binnenhalen en het muzikale spectrum verbreden. Om het stoffige label ‘wereldmuziek’ nog dieper in het stof te drukken, voert Cactus Muziekcentrum met deze concertreeks een eigenzinnige koers met als vaarroute ‘new engaged sounds from Africa and beyond’. ‘Beyond’ mag u gerust heel ruim interpreteren, deze reeks heeft tentakels tot in Cuba en zelfs Zuid-Korea. Of tot in uw achtertuin, nu de wereld een dorp is.