Terakaft mali

vr 06.06.2014
Loading Ticket Info
Terakaft 

De woestijn: onverbiddelijk synoniem voor eindeloos Saharazand, broeierige hitte én de hypnotiserende desert rock van Terakaft (Tamaqesh voor 'karavaan')! Toeareg Sanou Ag Ahmed, één van de originele leden van Tinariwen, stond in 2001 aan de wieg van Terakaft, samen met zijn oom Liya Ag Ablil (aka Diara) die op zijn beurt twintig jaar lang deel uitmaakte van Tinariwen.

 

Barre omstandigheden schuurden de riffs van Terakaft tot een wild en vrij woestijngeluid: een stevig shot trance, rock en psychedelica dat live best tot zijn recht komt. Twee ritmegitaren, perfect in balans, doen denken aan de delicate passen van een kameel die door de woestijn schrijdt.

 

Terakaft stuurt je op een trip door het diepste hart van de woestijn, met de ritmische beat van percussie als hypnotiserende hartslag.

<Projet Global>

Ook deze reeks gaat al een eeuwigheid mee! Met Projet Global gaat we door op een oud elan: muziek van buiten onze westerse denkgrenzen binnenhalen en het muzikale spectrum verbreden. Om het stoffige label ‘wereldmuziek’ nog dieper in het stof te drukken, voert Cactus Muziekcentrum met deze concertreeks een eigenzinnige koers met als vaarroute ‘new engaged sounds from Africa and beyond’. ‘Beyond’ mag u gerust heel ruim interpreteren, deze reeks heeft tentakels tot in Cuba en zelfs Zuid-Korea. Of tot in uw achtertuin, nu de wereld een dorp is.