De Portables

De Portables b

Fence b

Movoco b

vr 01.02.2013

Gepresenteerd door Cactus Muziekcentrum en Villa Bota.

Loading Ticket Info
De Portables 

Some guys have it all … Met songs vol woestijndroge humor vegen deze draagbare helden moeiteloos de vloer aan met stand-uppend Vlaanderen. Met diezelfde songs oogsten ze ook op muzikaal vlak vergaarbakken vol kritiek. Van het positieve soort, welteverstaan.


De Portables werden in het verleden al eens in een postrockhokje gedreven, maar wisten daar even snel weer uit te ontsnappen. Het aangenaam orende resultaat van copulerende, zachtaardige elektronica en catchy gitaren krijgt u door deze vier subtiel ingefluisterd.

 

De Portables beschikken elk over een arsenaal verkeerde benen en kerstbomen vol versiertrucs om hun publiek eerst mee om te leiden en daarna in de armen te sluiten. Deze vier fijne manmensen komen met een uitgestreken gezicht, geloofwaardige dramatische wendingen én een piepkuikenzachte aanpak hun nieuwe album 'It's Time To Leave This World Behind' voorstellen in hun thuisstad!

Fence 

Hou uw vrouwen binnen, en andermans kinderen in ’t oog want Fence is terug! Het poppy geluid van deze helden uit Hasselt klinkt na 7 jaar stilte nog steeds herkenbaar uit een honderdtal andere Belgische bands. In een vorig leven schonk Fence ons het onvergetelijke 'Mary Lou', en daar zijn we hen eeuwig dankbaar voor. Ook hun nieuwe titelloze album bevat stuk voor songs om mateloos gelukkig van te worden.

 

Fence is een slijtvast synoniem voor heerlijk meerstemmige popsongs en instant aaibaar radiovoer en vliegt in menige platenbak mooi tussen Broken Glass Heroes en The Beatles. Op naar de zomer met dit fijne plaatje!

Movoco 

Brugge, houdt u klaar voor Movoco! Deze Nieuwpoortse band is bezig aan zijn veroveringstocht en is nog niet van plan om deze te staken. Met hun noisy new wave die doet denken aan My Bloody Valentine, Joy Division en The Jesus and Marie Chain wisten ze al een finaleplaats te veroveren in de wedstrijd Westtalent. Bij de dertiende editie van Verse Vis deden ze het zelf nog beter en gingen ze naar huis met het goud en een plaats op de affiche van Leffigeleuren. Kortom, we hebben het laatste van Movoco zeker nog niet gehoord.

<Air Play>

De nieuwe lichting aan zet! Cactus Muziekcentrum en Villa Bota (Brugs medialab voor en door jongeren) gaan voor Air Play op zoek naar de vaderlandse helden van morgen. Voor, tussen en na de optredens voorzien Villa Bota dj’s een fijne selectie aangepaste platen voor! Van Obey The Riff over Zuur en Damp Oord tot Insein Radio!

 

Nóg voordeliger met een Cactus Prikkaart waarmee je o.a. gratis naar álle concerten uit deze reeks kan!