Bed Rugs
Tin Fingers

Bed Rugs b

Album Release Show 'Hard Fun Grand Design'

Tin Fingers b

vr 22.06.2018
20:00
staand
Loading Ticket Info

Door omstandigheden ziet Bed Rugs zich genoodzaakt om de release van ‘Hard Fun Grand Design’ uit te stellen naar 25 mei. We verplaatsen het concert in Cactus Club dan ook naar vrijdag 22 juni, meteen een zonnige afsluiter van het concertseizoen en een goeie opwarmer voor Cactusfestival! Gekochte tickets blijven geldig op de nieuwe datum, en uiteraard zijn ook Tin Fingers van de partij.

Bed Rugs 

Het Antwerps-Limburgse Bed Rugs is intussen toe aan hun derde plaat. Ze slankten af naar een trio en trokken voor de opnames van 'Hard Fun Grand Design' naar Georgië met Derek Almstead en Will Cullen Hart, twee veteranen uit het roemruchte Elephant 6 collectief, met gesjeesd briljante 90’s bands als Olivia Tremor Control en Neutral Milk Hotel. 'Hard Fun Grand Design' (verwacht in Maart) wordt zomaar even een potig dubbelalbum. Doe dat maar eens, nu de langspeler elke maand wel ergens doodverklaard wordt.


Na het goed onthaalde 'Cycles', met het door Noël Gallagher getipte hitje 'Specks', diepen de heren hun pyschedelische sound verder uit met exotica, lo-fi casio’s en brokjes progrock. Ideaal voor fans van alles tussen The Beatles, King Gizzard en Tame Impala. In juli mogen ze het vliegtuig op naar Spanje om op Mad Cool-festival te spelen. Maar eerst lekker opwarmen in de Cactus Club.

Tin Fingers 

Ook uit Antwerpen en tevens licht psychedelisch: Tin Fingers. De band rond Felix Machtelinckx bracht vorig jaar debuut EP ‘No Hero’ uit en stapte daarmee vol zelfvertrouwen weg van de lo-fi sound uit hun begindagen. Machtelinckx’ soulvolle croon wordt dezer dagen ondersteund door vette vintage synths, crystal clear gitaren en een op de heupen gerichte groove. Synthpop met een psychedelisch randje, voor fans van MGMT, Connan Mockasin, Tame Impala en Grizzly Bear.

 

Met wonderboy Jasper Maeckelberg aan de knoppen is 'No Hero' een knappe verzameling van zeven tracks en evenveel potentiële singles. Live overtuigden ze al op hun uitverkochte releaseshow in Trix en als voorprogramma van Tsar B. In Brugge speelden ze iedereen naar huis op Vama Veche. Wie daar niet bij was of het opnieuw wil zien krijgt een herkansing. Graag gedaan!

Wij bevelen u ook graag deze concerten aan:
10.11
zaterdag
zat
Faces On Tv
Boy wonder Jasper Maekelberg, debut 'Night Funeral' (Unday)
Faces On Tv
Cactus Club
20:00
Loading Ticket Info
17.11
zaterdag
zat
Wand + Darto
<Autumn Falls> 
Psychedelic glamrock for fans of Ty Segall and King Gizzard
Wand + Darto
Cactus@Biekorf
20:00
20:30
Loading Ticket Info