...
     
Grandbrothers
vrijdag 24.11.2017
Loading Ticket Info
Wanneer:

vrijdag 24.11.2017

deuren

Grandbrothers

einde

opstelling zittend (ongenummerd)
Grandbrothersd20:45

'Open heart surgery on a grand', zo wordt de muziek van het Düsseldorfse duo Grandbrothers wel eens omschreven. Pianist Erol Sarp en techneut/synthesizerbouwer Lukas Vogel spelen immers samen op één vleugelpiano. Sarp vanop zijn krukje achter het klavier, Vogel achter een laptop die via een indrukwekkende batterij hamers en microfoons nieuwe klanken en beats bouwt en de noten van de piano moduleert. Elk geluid dat je hoort bij Grandbrothers vindt zijn oorsprong in de piano, geen enkele klank is synthetisch.


Grandbrothers zweeft zo in een grijze zone tussen neoklassieke pianisten als Nils Frahm, prepared piano à la Hauschka en producers als Four Tet en Floating Points. Hun werkwijze is extreem geavanceerd, maar het resultaat klinkt bezwerend en toegankelijk. Muziekcoryfee Gilles Peterson dweepte dan ook met hun debuutsingle 'Ezra Was Right', en met hun tweede plaat 'Open' (20/10) op City Slang (Caribou, The Notwist, Gold Panda) is een doorbraak in zicht.


Grandbrothers voelen zich evenzeer thuis in een statige concertzaal als in een zweterige club. In de intieme Ryelandtzaal zit het publiek dicht genoeg om de vingers van Sarp en de hamers van Vogel samen hun prachtige stukken tot leven te zien wekken. 

<Breaking Waves>

Een kraakpand voor nieuwlichters en genrebrekers.

REEKSEN ->