Concerten
Home
Kalender
Reeksen
Archief

Festivals
Cactus Festival
Moods
Benenwerk
More Music!

Workshops
WorkInProgress

Info
Contact
Tickets
Cactus Muziekcentrum
Vrijwilliger
Concerts - Archive
30.03.13 zaterdag Cactus Club deuren 20:00

MAZE b | LP Release Show! 
TOPANGA
DEER b
Go To Feeds
MAZE
noiserock • shoegaze
In volwassen oren klinkt Maze als 'noise', in jongere oren als 'trash' en in de oren van Maze zelf als 'lo-fi-no-wave'. Maar de Brugse band is zoveel meer dan het lawaai dat ze maken met drums, gitaar en een stem met een hoek af. Live laten ze hun energie in grafisch verantwoorde banen door de zaal razen. De jury van Westtalent riep hen vorig jaar uit tot terechte winnaar. Uit het juryverslag: 'Maze is een attitude en atmosfeer. Maze is pure eerlijke energie met een intelligente fuck-you attitude en een zanger met oestrogeen die zich de ziel uit het lijf schreewt. Maze is amazing!' En daar hebben wij verder niets aan toe te voegen.

TOPANGA
noiserock
Een explosie van synths, twee ontspoorde gitaren, een stem die klinkt als een hond met een longontsteking, een drummer en geen dance act. Topanga, kortom. Michael op drums is eigenlijk de gitarist van de trash/hardcore band Shredder, Ewout op gitaar is een muzikale antilope met een zieke liefde voor derdehandsinstrumenten en zanger Bram heeft een verleden als klassiek pianist. Uw favoriete hotel lobby band, met of zonder bas, met flarden orgel én een krijsende stem.

DEER
De noiserock van Deer is niet zo dartel als ze doet vermoeden. De Gentenaars klinken eerder als een machtig roofdier, dan als het weerloze hert dat ze in hun greep houden en dreigen te verslinden met vlijmscherpe gitaren en beukende drums. Een mix van low-tuned gitaren, dissonantie, wanhopige kreten, feedback en noise die je liever niet tegenkomt in het donker. Hun EP 'Persian Strippers' bundelt "een bronstige dorst tot sonische agressie," om het met hun eigen woorden te zeggen. Denk Part Chimp en Black Cobra.Nederlands
Engels