Concerten
Home
Kalender
Reeksen
Archief

Festivals
Cactus Festival
Moods
Klinkers
Benenwerk
More Music!

Workshops
Archive

Info
Contact
Tickets
Cactus Muziekcentrum
Vrijwilliger
Concerts - Archive
03.06 zondag Cactus Club deuren 20:00
Sonar Sound Sonar
Sounds

GONJASUFI us
+ Ynoji b + BIAZ b
Go To Feeds
Gonjasufi
warp - electronica - experimental
Sonar Sounds: een clubreeks voor elektronische geluidsfenomenen! Cactus dweilt de elektronische stratosfeer af op zoek naar de 'future sound of electronic music': electronica, future beats, LA beats, left field dance ...

Vanuit de Amerikaanse Mojavewoestijn joeg Sumach Echs in 2010 een zwellende geluidsstorm over Europa. Zijn niet minder dan geniale debuut 'A Sufi And A Killer' leek aanvankelijk een onmogelijke mix van buitenwereldse beats, obscure samples, hiphop, vuile psychedelische rock en tribale geluiden. Maar met een Mexicaanse moeder, een Amerikaans-Ethiopische vader en een achtergrond als yogaleraar en hiphopper was dit gewoon een evident resultaat.

Sufi's verweerde en spokende stem neemt je mee door een scherpzinnig universum vol ruis, samples en hallucinogenen. Gonja leende in een recent verleden zijn stem aan Flying Lotus en wist Gaslamp Killer te strikken als producer van zijn debuut.
M.U.ZZ.L.E
'M.U.ZZ.L.E '
(Warp Records - 2012)

Ynoji
Ynoji is het ambitieuze project van bedroomproducer Lucian Ditulescu en medeoprichter Bruno Van Damme. Met Ynoji proberen ze de realiteit te simuleren via een samplebased workflow. Een reproductie van organische geluiden met digitale clicks, bleeps en cuts. Door oneindige manipulatie van bestaande muziekstructuren wil Ynoji de hedendaagse elektronica heruitvinden en in de voetsporen treden van Amon Tobin, hun grootste inspiratiebron. De band eindigde vorig jaar als tweede op Westtalent!

Shoutbox
Help ons spam te voorkomen! Hertyp de twee verwrongen woorden in het veld hierboven.
27.05 10:54 | KRITIX
Ja voor mij heeft de SuFI volledig afgedaan.. 2 keer live gezien (1 keer met GLK in amsterdam, die elk nummer verneukte door de platen te rewinden) en een keer volledig stoned in de botanique met full live band (een hoop bijeengesmeten studio muzikanten die een joint teveel voor het optreden hebben gerookt).
de Gonja zingt vaak wat offtone, een beetje vals, wat goed kan overkomen (zoals op de plaat), maar live trekt dit echt op niks.
Zijn plaat bestaat volledig uit gestolen muziek (en niet gesampled zoals bij veel hiphop platen, nee gewoon hele stukken uit nummers, onbewerkt) van bvb Erkin koray. Als je naar de originele nummers luistert hooor je gewoon dat Gonja sufi wat zit te kreunen op aaneengebreide stukken gestolen muziek.
Ik denk dat Gonja sufi een van de enige artiesten is waar ik geen cent respect meer voor heb. Veel plezier..
07.04 10:00 | Kid Parker
Hmm, Gonjasufi vorig jaar in Trix gezien. Slechtste concert ooit. Ruzie maken met publiek, aftrappen na enkele halfgebrachte nummers, ... Enig optreden waarbij de artiest uitgejouwd werd wegens compleet onuitstaanbaar. Blijkbaar was het op concerten ervoor ook al van dit. Enig idee of de man deze keer genietbaar is? Zijn muziek vind ik goed, maar om je optreden zo te verneuken...


Nederlands
Engels